POLÍTICA
Política 04/06/2013

El Parlament tramita la proposta al Congrés per convertir l'ICF en una banca pública

La proposició de llei d'ERC pretén que es modifiqui la normativa per convertir l'Institut Català de Finances en una entitat de crèdit amb capacitat per actuar com una banca pública catalana

Ara
1 min

BarcelonaLa mesa del Parlament ha admès a tràmit aquest dimarts la proposició de llei d'ERC per portar al Congrés la demanda perquè l'Institut Català de Finances pugui actuar com una banca pública de Catalunya. ERC i CiU s'han conjurat per donar impuls i visualitzar aquesta reivindicació que situen com a imprescindible per empènyer la reactivació econòmica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tracta de reclamar a la cambra baixa espanyola que adapti l'ICF "al dret vigent" en matèria d'entitats de crèdit de les comunitats europees, en què s'inclou l'organizme de la Generalitat com a entitat de crèdit al costat dels bancs, les caixes d'estalvi, les cooperatives de crèdit i els establiments financers de crèdit, segons informa el Parlament en un comunicat.

La llei de l'Aran

La mesa també ha iniciat el tràmit per constituir una ponència conjunta per fer una proposició de llei sobre el règim especial de l'Aran. El 22 de maig, el ple va aprovar una moció per unanimitat perquè es constituís la ponència i en què s'instava el Govern a vetllar pel foment, l'ús i el coneixement de la llengua pròpia de la Vall d'Aran, i a treballar per garantir la suficiència financera per a l'exercici de l'autogovern al Consell General d'Aran.

A més, el màxim òrgan rector del Parlament ha aprovat una nova pròrroga perquè els grups demanin més peticions de compareixences sobre la proposició de llei de consultes populars no referendàries.

stats