POLÍTICA
Política 25/09/2012

"El pròxim Parlament tindrà la missió més transcendent dels últims 300 anys": El discurs de Mas en 10 frases

El discurs en què el president Artur Mas ha anunciat eleccions per legitimar els pròxims Parlament i Govern per conduir el procés d'autodeterminació ha tingut frases que, en funció de com avancin els esdeveniments, són fermes candidates a fer-se un lloc entre les que quedaran escrites

M.colomer
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, en el debat de política general de 2012, al Parlament / PERE VIRGILI

Barcelona1- "Rajoy em va proposar que portés al Congrés el pacte fiscal. Li vaig dir de seguida que no. Aquest cop no votarà el Congrés. Votarà el poble de Catalunya"

2- "Catalunya té dret a l'autodeterminació. Ha arribat l'hora que el poble de Catalunya exerceixi aquest dret"

3- "El Parlament que surti de les eleccions haurà de fer front a una missió històrica, probablement la més complexa i transcendent dels darrers tres-cents anys"

4- "Volem els mateixos instruments que tenen altres nacions per preservar seva identitat col·lectiva"

5- "La transcendència del moment que estem vivint com a país, i la magnitud de les decisions a prendre, aconsellen que escoltem bé la veu del poble al qual representem i posem a les seves mans la decisió sobre el futur de la nació"

6- "Espero que els objectius nacionals s'assoleixin la pròxima legislatura"

7- "Un cop Catalunya hagi assolit els objectius nacionals que el poble decideixi, no em tornaré a presentar"

8- "Hi ha la consciència creixent que 'futur nacional' i 'model de país' van agafats de la mà"

9- "En democràcia l'aval decisiu i definitiu es produeix a les urnes, l'única manera d'escatir el pes real de les majories i de les minories"

10- "De negativa en negativa, de menysteniment en menysteniment, i de provocació en provocació, el poble de Catalunya també es va fatigant d'una dependència que cada cop ens perjudica més com a país i com a societat"

stats