Política 21/07/2015

El Parlament reprova Jordi Pujol per "haver amagat" diners a l'estranger

També ha aprovat traslladar a la Fiscalia les incompareixences en la comissió sobre el frau fiscal

Laia Vicens / Sara González
2 min
Tots els partits excepte CiU han votat a favor de la reprovació de Jordi Pujol

BarcelonaJordi Pujol, que va ser president de Catalunya durant 23 anys, ha estat reprovat aquest dimarts pel Parlament per "haver amagat a les administracions tributàries" durant més de tres dècades "recursos en entitats bancàries a l'estranger". Tots els partits, a excepció dels diputats de CDC i Unió, han votat a favor d'una de les conclusions més polèmiques de la comissió sobre el frau fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La cambra catalana també ha aprovat traslladar a la Fiscalia les incompareixences en la comissió, com ara les dels ministres Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz, així com els caps del CNI i de la Policia Nacional, i també les compareixences que sí que han tingut lloc per tal de determinar si algun dels compareixents ha incorregut en fals testimoni "en especial en tot allò relatiu al cas Camarga". Aquesta última part no ha rebut el vistiplau del PP perquè justament la resta de partits l'han promogut arran de la compareixença d'Alícia Sánchez-Camacho, que va ser assenyalada per la resta d'implicats en el cas de La Camarga per no haver dit, segons ells, la veritat.

Ara bé, el Parlament sí que ha aprovat reprovar "l'actitud d'opacitat" de Camacho en relació al cas Método 3 per haver fet "afirmacions contradictòries" en seu parlamentària i per "no haver posat en coneixement de la justícia tots els fets delictius" que Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola, va explicar-li durant el dinar a La Camarga. S'ha aprovat amb els vots a favor de tots els partits excepte els de CiU, que s'ha abstingut, i els del PP, que han votat en contra.

El Parlament també ha aprovat la reprovació de la gestió de Manuel Bustos al capdavant de l'Ajuntament de Sabadell arran del cas Mercuri, un punt en el qual CDC, Unió i PSC sí han fet pinya per votar en contra, malgrat que finalment no han pogut frenar que prosperi. El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, també ha estat reprovat per la seva "manca de col·laboració" amb la comissió i per la "negligència" amb la qual ha actuat en els casos que afectava el PP. Els diputats populars han votat en contra d'aquest punt.

stats