Política 04/06/2018

Els grups parlamentaris ultimen un acord per mantenir els llaços grocs als escons buits

La junta de portaveus haurà de ratificar demà la proposta de Torrent

Xavi Tedó
1 min
El president Torra posant el llaç que Carrizosa va retirar, però en un altre escó

BarcelonaEls grups parlamentaris han arribat a un acord aquesta tarda perquè els llaços grocs segueixin sent visibles al Parlament per recordar els presos i exiliats polítics, set dels quals, com l'expresident Carles Puigdemont o l'exvicepresident Oriol Junqueras, no poden exercir de diputats. En una reunió informal convocada pel president del Parlament amb els portaveus de tots els grups, Roger Torrent els ha proposat que es puguin posar símbols als escons que els pertanyen, "sempre que siguin respectuosos amb els principis democràtics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una proposta que ha rebut el suport de totes les formacions independentistes, però també de l'oposició, segons han assenyalat fonts presents a les negociacions. En qualsevol cas, Torrent traslladarà la proposta per escrit als grups parlamentaris perquè pugui ser ratificada demà a la junta de portaveus. Ciutadans ha sigut fins ara la formació més bel·ligerant amb els llaços grocs.

De fet, la reunió arriba després de la polèmica en el primer ple del Parlament després de l’elecció de Quim Torra com a president, quan el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, va retirar el llaç groc que s'havia posat a la bancada del Govern per simbolitzar l'absència dels presos i exiliats polítics, cosa que va provocar la suspensió del ple per la negativa del partit taronja a reposar-lo com exigia Torrent.

Després de la reunió, la diputada de JxCat Gemma Geis ha defensat la necessitat que els llaços grocs es mantinguin a la cambra catalana pel seu simbolisme. "Són un reflex de la solidaritat dels nostres carrers i el Parlament no pot estar tancat a aquesta realitat", ha afirmat Geis, que ha deixat clar que l'independentisme "continuarà exercint la llibertat d'expressió".

stats