Política 27/10/2013

Milers de persones protesten a Madrid en contra del final de la doctrina Parot

La manifestació, convocada per l'AVT, ha comptat amb la presència de nombrosos representants del PP

Ara
1 min
Manifestació de l'AVT contra el final de la doctrina Parot / EFE

BarcelonaMilers de persones s'han congregat aquest diumenge als Jardins del Descobriment de la plaça de Colón de Madrid convocats per l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) per protestar contra el final de la doctrina Parot.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una hora abans de la convocatòria de la concentració –a la una del migdia-, centenars de congregats s'han acostat a les proximitats de l'escenari, presidit per una gran pancarta amb la paraula 'Justícia' que estava flanquejada per dues pancartes amb dos grans llaços negres.

Els concentrats portaven banderes espanyoles i, alguns d'ells, fotografies de víctimes del terrorisme -de guàrdies civils i fins i tot del regidor del PP d'Ermua Miguel Ángel Blanco, segrestat i assassinat per ETA.

L'AVT ha convocat aquesta protesta després que el Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg (TEDH) anul·lés l'anomenada doctrina Parot en donar-li la raó a l'etarra Inés del Río i ordenar-ne l'excarceració. Previsiblement la seguiran, almenys, mig centenar de membres d'ETA i diversos delinqüents comuns presos per delictes greus.

Des que s'ha conegut la sentència, fa menys d'una setmana, ja han sortit al carrer dos etarres, un d'ells Inés del Rio, que va presentar el recurs per derogar l'acumulació de penes.

stats