Política 23/11/2016

Units Podem no participa en el minut de silenci per Barberá al Congrés

Compromís s'ha desmarcat de la decisió, argumentant que "ara és el moment de solidaritzar-se amb als familiars i amics" de l'exalcaldessa

D.s.u.
2 min
El Congrés ha guardat un minut de silenci per la mort de Rita Barberá

MadridEls diputats de Podem no han participat del minut de silenci que ha celebrat el Congrés en honor de l'exalcaldessa de València Rita Barberá, que ha mort aquest dimecres a l'Hotel Villa Real de Madrid d'un infart.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de la formació lila, Pablo Iglesias, ha justificat que un minut de silenci és un "homenatge pòstum" i polític a una figura que està "marcada per la corrupció. "Lamentem qualsevol mort, però això és el Congrés, i aquí els minuts de silenci signifiquen homenatges polítics", ha afirmat. "Al Senat no han tingut temps de sortir. No voldríem que el nostre gest s'interpretés com una falta de respecte", ha puntualitzat.

La majoria de diputats d'Units Podem no eren a l'hemicicle quan s'ha celebrat l'homenatge, i alguns n'han sortit, com el portaveu Íñigo Errejón, que ha participat en la reunió d'ordenació del debat on la presidenta de la cambra, Ana Pastor, ha proposat fer el minut de silenci.

Tant Iglesias com Errejón han enviat el condol a la família i han afirmat el seu "respecte" per la difunta senadora.

El líder d'Izquierda Unida, Alberto Garzón, també ha fet un tuit explicant el gest: "Fer un minut de silenci al Congrés és un homenatge a la seva trajectòra. Ens hi neguem i sortim".

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Bladoví, ha assegurat que ells sí que s’han quedat dins de l’hemicicle i han fet el minut de silenci perquè es mereixia el respecte: "Cal separar el vessant polític del personal. Si algú vol reivindicar ara la figura política ens semblaria repugnant", ha assegurat. En el mateix sentit, la líder de la formació, Mònica Oltra, ha fet un tuit en què ha recalcat que "és el moment de solidaritzar-se amb familiars i amics de Barberá".

La decisió de la formació lila ha generat crítiques entre membres d'altres formacions polítiques. El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, ha assegurat que el gest "confirma els pitjors temors sobre Podem". Per la seva banda, Juan Carlos Girauta ha assegurat que "el minut de silenci no és, per descomptat, un homenatge polític, sinó una mostra de respecte", i ha insistit que "cadascú és amo dels seus actes i la gent ha de jutjar què signifiquen".

stats