Política 28/01/2017

El consell nacional del Partit Demòcrata atura la dimissió d'un terç de la cúpula

La formació impulsa la campanya 'El millor país' de cara a la convenció ideològica que celebrarà a l'abril

Gerard Pruna
2 min
El consell nacional del Partit Demòcrata

BarcelonaMarxa enrere del Partit Demòcrata (PDECat). El consell nacional de la formació reunit aquest dissabte ha aturat per majoria la dimissió dels quatre membres de la direcció que havien anunciat que plegaven per complir amb el règim d'incompatibilitats. Després que la coordinadora general de la formació, Marta Pascal, comuniqués als consellers nacionals la intenció de dimitir de tots quatre dirigents –els alcaldes i diputats al Parlament Lluís Guinó, Montserrat Candini i Albert Batet, a més d'Elsa Artadi, directora general de Coordinació Interdepartamental del Govern–, s'ha obert un debat intern en què s'ha imposat la proposta que tots quatre segueixin formant part de la cúpula.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així doncs, la formació no haurà de substituir els quatre dirigents cessants ni, tot i que era l'opció que ahir circulava amb més força, deixarà vacants les quatre places. Ara la comissió de qualitat democràtica –que presideix l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias– haurà d'elaborar un informe sobre aquesta excepció de les incompatibilitats perquè sigui ratificat en el pròxim consell nacional.

El règim d'incompatibilitats ha estat un maldecap per al partit en els seus primers sis mesos de vida, i això ha fet que la gran majoria del partit coincideixi en la necessitat de debatre, més endavant, una modificació d'un document que es va aprovar de matinada al congrés fundacional del PDECat i que molts consideren un "nyap".

Aquest ha estat l'argument que s'ha acabat imposant en el llarg debat que s'ha obert entre els consellers nacionals i que ha dut la direcció del partit a comprometre's a elaborar un nou règim d'incompatibilitats més treballat en els pròxims mesos.

Campanya 'El millor país'

Abans del debat d'incompatibilitats, s'ha dirigit als consellers nacionals una de les dirigents que plega. Elsa Artadi ha presentat la campanya que el partit impulsarà de cara als debats sectorials que han de desembocar en la convenció ideològica de l'abril. Amb el lema 'El millor país', el Partit Demòcrata celebrarà en els pròxims mesos debats sectorials de cara a construir el corpus ideològic de la formació.

Els debats, que amb el nom de StartCat començaran al febrer i s'allargaran fins a finals d'abril, abordaran aspectes com ara el canvi climàtic, la cultura, l'agricultura, l'emprenedoria, la seguretat i la bona governança, i comptaran amb la participació d'experts en cada àmbit externs al partit.

stats