Política 11/03/2015

Pedro Sánchez a Rajoy: "A vostè no li importa el sofriment de la gent"

El líder del PSOE carrega contra el govern espanyol a tomb de la gestió de la crisi de les avingudes de l'Ebre. Rajoy recrimina a Sánchez les "campanyes a costa del patiment de la gent"

Ara
2 min
Pedro Sánchez en el debat de política general / EFE

MadridEl líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha acusat aquest dimecres al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, de ser aliè al patiment de la gent. Ho ha dit en relació al paper que ha jugat el govern en la crisi de les avingudes del riu Eebre. "Tenim un president que no empatitza amb el patiment de la gent, un president del govern que no sap on va, un president a qui no li importa sofriment de la gent", ha asseverat Sánchez durant la sessió de control al Congrés, que ha irritat a la bancada popular.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez ha aprofitat l'avinentesa per recriminar a Rajoy el seu silenci al voltant de la trama corrupta Gürtel: "Mentre vostè calla tenim un ministre justícia que acoquina a l'instructor de la Gürtel". El president del Congrés ha recordat a Rajoy que només està obligat a respondre les preguntes previstes, i no sobre elements nous que van més enllà de les preguntes registrades.

Rajoy ha tornat a recórrer als ERO d'Andalusia per no respondre al líder del PSOE, a qui ha retret que faci "campanyes a costa del sofriment de la gent". Ha defensat el paper del govern espanyol en la gestió de la crisi de les avingudes de l'Ebre.

Una "pena de governants"

En la mateixa sessió de control, el cap de files d'ERC a Madrid, ha acabat la seva intervenció en català: "Quina trista pena, mare meva. Quina tristesa de governants". Bosch ha acabat així la seva intervenció després que el president espanyol defensés que està combatent els alarmants índex de pobresa infantil des del moment que treballa per reduir l'atur, perquè "el principal factor que explica la pobresa infantil és l'atur dels pares". No ha desaprofitat l'ocasió per recordar a Bosch que ERC ha donat suport al pressupost de la Generalitat que, diu, no inclou mesures per combatre la pobresa infantil.

stats