Política 15/12/2019

Aragonès diu que en la taula de negociació amb el PSOE caldrà trobar solucions per als presos polítics

El dirigent d'ERC assegura que el pacte d'investidura no està madur i que els republicans encara no s'han mogut del vot contrari a Pedro Sánchez

Europa Press
2 min
El vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, somrient al Consell Executiu del 27 d'agost del 2019

BarcelonaEl vicepresident del Govern i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, assegura aquest diumenge en una entrevista a 'La Vanguardia' que en la taula de negociació amb el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez s'hauran de plantejar "solucions" per als líders independentistes a la presó condemnats en el judici de l'1-O. "La fi de la repressió passa també per trobar solucions per a aquelles persones que estan condemnades de manera absolutament injusta. Això haurà d'estar també sobre la taula de negociació", afirma Aragonès.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent d'ERC assegura que el pacte d'investidura amb el PSOE no està madur –"encara estem lluny de l'acord"- i que els republicans no s'han mogut del vot contrari a Pedro Sánchez. "Decidirem al final de la negociació si ens movem del no inicial. Dependrà dels continguts: que s'acordi una taula entre governs on es pugui parlar de tot, amb un calendari i garanties de compliment sobre el que s'acordi", deixa clar Aragonès.

El vicepresident del Govern sosté que, com a dirigent d'ERC, ha de tenir la capacitat de poder interlocutar amb el secretari general del PSOE i president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, per la qual cosa manté contacte amb ell, tot i que ha dit que la negociació la fan els equips designats a tal efecte. "Quan és necessari no hi ha cap problema a fer el contacte que faci falta", ha afirmat, sobre la seva relació amb Sánchez, i ha afegit que el més important és poder parlar, cosa que creu que no hauria de ser notícia.

En la mateixa línia, Aragonès veu fonamental constituir un diàleg entre governs perquè fins ara no hi ha hagut dos governs encarats "que posin sobre la taula propostes per sortir d'aquest conflicte".

El dirigent d'ERC també adverteix que des del Govern proposaran un referèndum d'autodeterminació i que s'haurà de poder discutir: "No acceptem vetos. Cal superar l'etapa de l'"a por ellos' i entrar en una fase de resolució del conflicte polític. Si no es pot parlar de tot, aquesta taula no servirà".

stats