Política 07/05/2014

El PSC assegura que els Mossos no han requerit la col·laboració de Navarro ni del seu entorn

Els socialistes neguen que el primer secretari estigui impedint que hi hagi avenços en la investigació sobre qui i per què el va agredir el passat 27 d'abril a Terrassa

Efe
2 min

BarcelonaNi els Mossos d'Esquadra ni el departament d'Interior han requerit la col·laboració del líder del PSC, Pere Navarro, ni de cap membre del seu entorn polític i familiar, després de la misteriosa agressió que el primer secretari va patir el passat 27 d'abril a Terrassa, ciutat de la qual va ser alcalde durant deu anys. Això és, si més no, el que afirmen fonts dels socialistes catalans. Quan ja han passat onze dies des de l'agressió, encara no se sap qui ni per què va pegar i insultar el líder català, que va atribuir l'atac al clima de "crispació" que, segons ell, es viu a Catalunya pel debat sobre la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a l'agència Efe, els socialistes catalans neguen que sigui l'actitud de Navarro la que pugui impedir que hi hagi o no avenços en la investigació del cas sobre la seva agressió. Fonts socialistes han remarcat que en cap moment els Mossos han requerit la col·laboració de Navarro, ni del seu entorn ni de la seva família, per avançar en la seva investigació.

El PSC insisteix que és gràcies a la denúncia que va presentar Navarro —davant els suggeriments del conseller d'Interior, Ramon Espadaler— que els Mossos han obert una investigació. La policia ha aconseguit un requeriment perquè el bisbat de Terrassa els faciliti la llista dels pares dels nens que van fer la comunió a la catedral d'aquesta localitat el dia en què el primer secretari del PSC va ser agredit per una dona a les portes del temple.

Navarro va denunciar davant els Mossos que havia estat agredit per una dona de mitjana edat, que el va insultar i li va clavar un cop de puny quan el líder del PSC i exalcalde de la ciutat es disposava a assistir a la comunió d'un familiar, el diumenge 27 d'abril. El dirigent socialista català va atribuir l'incident a l'increment de la "crispació" a Catalunya originat pel debat sobre la consulta per decidir el futur del país.

stats