Política 17/04/2013

Pere Navarro: “M'agradaria saber si el que val és la paraula de Gordó o la d'Homs”

El líder del PSC defensa la via "legal i acordada" per la consulta i reclama un full de ruta "clar" al Govern. Creu que la reforma federal és inevitable: "Ens quedem com estem no és una opció"

Ara
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, insisteix a demanar al president, Artur Mas, que expliqui "quin camí vol agafar" en relació amb el dret a decidir. "M'agradaria saber si el que val és la paraula del senyor Gordó o la del senyor Homs", ha dit en una entrevista a RAC1, en referència a les diferències dins el Govern sobre com abordar el diàleg amb Madrid. Navarro ha assegurat que la "sensació" és que "el Govern no té rumb, no sap on va, no sap què és el que ha de fer". El conseller de Justícia, Germà Gordó, defensa renunciar al referèndum si l'Estat el veta, en contra de l'opinió de Mas. Navarro es posiciona al costat de Gordó: "No se m'acut un referèndum que no sigui per la via legal i acordada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer secretari del PSC ha retret que "ningú hagi mogut un dit" al Congrés per recuperar les retallades de l'Estatut i ha tornat a defensar la via federalista, compartida amb el PSOE: "Ens quedem com estem no és una opció", ha respost quan se li ha preguntat si el PSC té un pla B, en cas que el PP bloquegi la reforma federal de la Constitució. Ha evitat, però, anar més enllà. Durant la Transició, "tenien un pla B els defensors de la Constitució? Era tan evident que calia un canvi, que no hi havia pla B". El líder del PSC s'ha compromès a treballar perquè el PSOE "entengui que hi pot haver la possibilitat d'una consulta a Catalunya" però destaca que la reforma de la Constitució no ha de recollir el dret a l'autodeterminació sinó evitar prohibir-lo "específicament".

Navarro demana al Govern que "aparqui l'agenda independentista" i se centri en les polítiques per sortir de la crisi.

stats