POLÍTICA
Política 28/02/2013

Els periodistes d''El Mundo' diuen al jutjat que la policia va filtrar l'esborrany i Interior el va ratificar

Els dos periodistes han subratllat que no poden revelar la font directa que va filtrar l'esborrany, que vinculava l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i altres alts càrrecs convergents amb comptes a paradisos fiscals, segons es desprèn de les declaracions a què ha tingut accés l'Ara

Ara
1 min

BarcelonaEls dos periodistes del diari 'El Mundo' imputats han assegurat aquest dijous davant el jutge que l'esborrany d'informe que vinculava l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i altres alts càrrecs convergents amb comptes a paradisos fiscals el va filtrar un dels agents de la Unitat de Delictes Econòmic i Fiscals (Udef) de la Policia Nacional i el ministeri d'Interior el va confirmar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva declaració davant el jutge, a la qual ha tingut accés l'Ara, els dos periodistes, Eduardo Inda i Esteban Urreiztieta, no han volgut revelar la font però han assegurat que provenia de la mateixa Udef. A més, després van confirmar l'esborrany amb més fonts –fins a set–, com ara alts càrrecs d'Interior i totes el van confirmar.

El contingut del l'esborrany, han explicat, coincidia amb la investigació que estava duent a terme la Udef, que havia estat amb contacte amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrussola, Maria Victòria Àlvarez, i amb Javier de la Rosa.

Segons els dos imputats, la negativa de la Udef a reconèixer l'autoria de l'esborrany pot ser per la por que se'n derivin conseqüències judicials per revelació de secrets.

L'esborrany va ser publicat pel rotatiu al novembre durant la campanya electoral a Catalunya i s'assegurava que havia estat elaborat per la Udef, però fins ara cap agent ha reconegut l'autoria. De fet, també ha declarat aquest dijous un cap de la Udef, que ha assegurat que desconeix l'origen de l'esborrany i ha descartat que hagi estat redactat per cap dels seus agents. El jutge investiga la querella que Jordi Pujol va interposar contra 'El Mundo'.

stats