Política16/09/2016

Pilar Castillejo plega com a diputada de la CUP

Se centrarà en la seva feina en l'àmbit municipal, ja que és també tinent d'alcalde a Ripollet

Ara

BarcelonaLa diputada de la CUP Pilar Castillejorenunciarà a l'acta de diputada al Parlament després del debat de política general al Parlament, que tindrà lloc la primera setmana d'octubre. Segons ha avançat 'El Món' i ha confirmat l'ARA, Castillejo retornarà a la política municipal, ja que és tinent d'alcalde a Ripollet, un càrrec que ha intentat compaginar amb la feina a la cambra catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Castillejo va entrar com a diputada arran de les dimissions de Julià de Jòdar i Josep Manel Busquetaen virtut del pacte amb Junts pel Sí. La substituirà Carles Riera, el següent a la llista per Barcelona, que fins l'any passat era president del Ciemen (Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques).

Cargando
No hay anuncios

Castillejo va tenir un paper rellevant en les negociacions amb Junts pel Sí pels pressupostos, ja que va participar en diverses reunions de la CUP i el Govern com a membre de l'equip negociador. L'assemblea local de Ripollet van provar de buscar algú que assumís les tasques de Castillejo a l'Ajuntament, però finalment el nucli local i el secretariat nacional han acordat que deixi l'acta de diputada i se centri en la seva feina al municipi.

Aquesta setmana també s'ha fet públic que Josep Manel Busqueta, principal referent en matèria econòmica a la CUP, ha plegat com a tècnic del grup parlamentari. Després de dimitir al mes de gener, Busqueta ocupava la plaça d'assessor.