PROCÉS SOBIRANISTA
Política 12/06/2016

Poble Lliure proposa un acord "patriòtic" que mostri el seu "compromís" amb el Govern

L'organització integrada a la CUP crida a "treballar les contradiccions internes" i afirma que no s'han plantejat abandonar la formació després del veto als pressupostos

Laia Vicens
2 min
Guillem Fuster, portaveu de Poble Lliure, durant els parlaments

BarcelonaPoble Lliure, una de les organitzacions integrades a la CUP, ha proposat aquest diumenge un acord "patriòtic de les esquerres" que es comprometi a donar suport al Govern de Junts pel Sí, sempre que faci passos clars cap a la ruptura. En els pròxims dies, l'organització començarà els contactes amb els partits que puguin sumar-se a aquest acord. Així ho ha dit el portaveu de Poble Lliure, Guillem Fuster, que ha matisat que parlarà amb Catalunya Sí que es Pot si mostra un "compromís inequívoc" per fer passos cap a la ruptura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest pacte, però, no hi cabria Convergència. Fuster ha convidat els "independentistes sincers" a sumar-se a l'acord. "Qui no vulgui entrar en el procés independentista, que faci un pas al costat", ha dit. Després ha explicat als mitjans que es referia a sectors de CDC que "no tenen clar que el procés sigui necessari".

Fuster també ha fet una crida a reformular el full de ruta independentista (que podria incloure el referèndum unilateral) per consensuar una estratègia unitària cap a la ruptura.

El portaveu de l'organització independentista ho ha dit en acabar la primera assemblea de Poble Lliure, que s'ha celebrat a les Cotxeres de Sants i en què han participat 200 persones. Hi han acudit els diputats de la CUP Albert Botran i Joan Garriga; l'exdiputat Antonio Baños; el número dos d'ERC al Congrés, Joan Tardà, i també els líders de l'ANC, Òmnium i l'AMI, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Neus Lloveras, respectivament.

Durant el seu discurs, Fuster també ha fet una crida a "treballar les contradiccions internes" a la CUP perquè ningú pugui acusar l'esquerra independentista de ser "els aturadors del procés". El portaveu de Poble Lliure ha dit que no s'han plantejat abandonar la CUP, sinó que demanen obrir-se i tenir en compte els posicionaments dels altres independentistes que no voten la CUP per "parlar i incidir en tot el magma independentista". "No partirem de maximalismes que ens han portat a un carreró sense sortida", ha dit, en una al·lusió a sectors de la CUP contraris a l'acord amb junts pel Sí.

Resolució Politica de Poble Lliure "Cap a un Acord Patriòtic de les Esquerres per la República Confederal dels Països Catalans"
stats