ASSEMBLEA DE PODEM
Política18/10/2014

Podem aspira a guanyar les eleccions autonòmiques al País Valencià, la Comunitat de Madrid i Astúries

Íñigo Errejón confessa a 'El Periódico' que entén "que hi hagi gent que vulgui anar-se'n d'aquesta Espanya" i s'obre a explorar aliances per presentar-se a unes eleccions catalanes avançades

Ara

BarcelonaEl dirigent i un dels principals estrategues de Podem Íñigo Errejón ha explicat aquest dissabte en una entrevista a 'El Periódico' que el seu partit aspira a guanyar les eleccions autonòmiques del maig vinent a tres comunitats: el País Valencià, la Comunitat de Madrid i Astúries. Així mateix, ha avisat que Podem treballarà per ser present en unes eventuals eleccions avançades a Catalunya, tot i que no necessàriament en solitari: "Cal ser-hi i Catalunya té suficients particularitats perquè explorem la fórmula amb què s'hi va". "Si hi hagués més actors amb una sintonia semblant a la de Podem, hauríem d'explorar com sumar forces", insisteix.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sigui com sigui, Errejón deixa per més endavant la decisió de si Podem dóna suport a la independència de Catalunya, tot i que sí que concreta que defensaran el seu dret a decidir. "Estem en un país de països i la integració s'ha de fer en la capacitat de seduir i d'atraure l'altre", afirma, i reconeix els motius de l'auge sobiranista: "Em resulta comprensible que hi hagi gent que vulgui anar-se'n d'aquesta Espanya. Jo, si tingués una altra nació, hauria dit: 'Jo també me'n vaig d'aquí'".

Cargando
No hay anuncios

Aquest dissabte, el líder de Podem, Pablo Iglesias, ha inaugurat l'assemblea ciutadana 'Sí es pot', que reuneix milers de persones al palau de Vistalegre de Madrid, i ha de perfilar l'estructura i organització de la formació. Entre altres qüestions, l'eurodiputat ha asseverat que "el cel no es pren per consens, es pren per assalt".