ASSEMBLEA DE PODEM
Política 18/10/2014

Podem aspira a guanyar les eleccions autonòmiques al País Valencià, la Comunitat de Madrid i Astúries

Íñigo Errejón confessa a 'El Periódico' que entén "que hi hagi gent que vulgui anar-se'n d'aquesta Espanya" i s'obre a explorar aliances per presentar-se a unes eleccions catalanes avançades

Ara
1 min

BarcelonaEl dirigent i un dels principals estrategues de Podem Íñigo Errejón ha explicat aquest dissabte en una entrevista a 'El Periódico' que el seu partit aspira a guanyar les eleccions autonòmiques del maig vinent a tres comunitats: el País Valencià, la Comunitat de Madrid i Astúries. Així mateix, ha avisat que Podem treballarà per ser present en unes eventuals eleccions avançades a Catalunya, tot i que no necessàriament en solitari: "Cal ser-hi i Catalunya té suficients particularitats perquè explorem la fórmula amb què s'hi va". "Si hi hagués més actors amb una sintonia semblant a la de Podem, hauríem d'explorar com sumar forces", insisteix.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sigui com sigui, Errejón deixa per més endavant la decisió de si Podem dóna suport a la independència de Catalunya, tot i que sí que concreta que defensaran el seu dret a decidir. "Estem en un país de països i la integració s'ha de fer en la capacitat de seduir i d'atraure l'altre", afirma, i reconeix els motius de l'auge sobiranista: "Em resulta comprensible que hi hagi gent que vulgui anar-se'n d'aquesta Espanya. Jo, si tingués una altra nació, hauria dit: 'Jo també me'n vaig d'aquí'".

Aquest dissabte, el líder de Podem, Pablo Iglesias, ha inaugurat l'assemblea ciutadana 'Sí es pot', que reuneix milers de persones al palau de Vistalegre de Madrid, i ha de perfilar l'estructura i organització de la formació. Entre altres qüestions, l'eurodiputat ha asseverat que "el cel no es pren per consens, es pren per assalt".

stats