Política 10/02/2015

El PP i el PSOE insinuen que Veneçuela va finançar la creació de Podem

"Ni la longitud ni l'espessor de la cueta de Pablo Iglesias donen per tapar aquests tipus de vergonyes", diuen els populars

Ara
2 min
El portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridEl PP i el PSOE apugen el to contra Podem, aprofitant la polèmica pels comptes del número 3 de la formació, Juan Carlos Monedero. El portaveu parlamentari socialista al Congrés, Antonio Hernando, ha reclamat "explicacions" a la cúpula del partit per saber si els diners que va cobrar el dirigent polític de Veneçuela van servir per posar en marxa el nou partit. Des de les files populars, Rafael Hernando ha anat més enllà i ha afirmat que, si es confirmés aquesta hipòtesi, estaríem davant d'un "gravíssim cas de finançament il·legal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El polític socialista ha subratllat que Monedero va rebre 400.000 euros d'aquell país a través d'una "empresa instrumental" i que, dos mesos i mig després, va néixer Podem. Per això, exigeix saber si aquells diners van servir per crear la nova marca política. Creu que s'ha demostrat que el número 3 de Pablo Iglesias ha "incomplert" els seus compromisos amb Hisenda ja que va haver de presentar una declaració complementària per regularitzar la seva situació.

El portaveu del PP a la cambra baixa ha dirigit les responsabilitats al secretari general de Podem, Pablo Iglesias. Li ha recordat que, d'acord amb la llei actual, des del 2007 és un delicte que un partit polític rebi aportacions de governs estrangers. "Ni la longitud ni l'espessor de la cueta del senyor Iglesias donen per tapar aquests tipus de vergonyes", ha assegurat. "Els Torquemada de la decència al final són els encobridors de la indecència".

El polític conservador creu que les quantitats que va cobrar Monedero només "són dignes" de premis Nobel. Davant d'aquesta situació, el PSOE i el PP volen la màxima transparència. Ni Monedero es pot "amagar" rere el partit ni a la inversa, ha reblat el socialista Hernando.

Ana Pastor: "Menys lliçons i més complir amb les obligacions"

La ministra de Foment també ha aprofitat per posar el dit a la llaga al cas Monedero durant un esmorzar informatiu aquest dimarts. "En la vida pública els contes valen poc, en la vida pública has de ser més honrat que la mitjana i ser exemplar i, per tant, no és possible la convivència de discursos grandiloqüents i de donar a tots lliçons i després no complir amb les teves obligacions", ha advertit Ana Pastor.

stats