Política 31/05/2018

El PP basc amenaça el PNB de vetar els pressupostos a Euskadi si dona suport a la moció de censura

"L'estabilitat econòmica i social a Euskadi és molt important", alerta el seu líder, Alfonso Alonso

Ara
2 min
El PP basc amenaça el PNB de vetar els pressupostos a Euskadi

MadridEl president del PP basc, Alfonso Alonso, espera que aquest dijous s'imposi la "racionalitat" al PNB i calculi les conseqüències que tindria que prosperés una moció de censura contra el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no només per a l'estabilitat política a Euskadi, sinó per la situació econòmica i social del País Basc. Abans de la celebració al Congrés de Diputats del debat de la moció de censura presentada pel PSOE contra Rajoy, Alonso ha afirmat que no cal "posar-se nerviós" i espera que hi hagi "racionalitat i es calculin les conseqüències".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la seva opinió, no es tracta ja només de l'estabilitat política, sinó que l'"estabilitat econòmica i social a Euskadi és molt important". Preguntat per si ha parlat avui amb el president de l'EBB del PNB, Andoni Ortúzar, ha respost: "Aquest matí, no". Abans del ple del Parlament Basc, el líder dels populars bascos ha recordat que els membres de l'executiva nacional del PNB estan reunits per prendre una decisió i que ho respecta. Els cinc diputats dels nacionalistes bascos són claus perquè el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, es pugui convertir en el nou president d'Espanya.

El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha afirmat aquest dijous al matí que està "tranquil" i, sense revelar quin pot ser el posicionament del PNB davant la moció de censura, s'ha limitat a assegurar que "tots els dies són complicats i interessants". A la seva sortida de la seu del PNB d'Àlaba, a Vitòria, on està reunit el EBB, l'executiva nacional 'jeltzale', per decidir el sentit del seu vot sobre la moció de censura contra Rajoy, Urkullu ha afirmat que no li correspon a ell fer declaracions avui. "No em correspon a mi dir res", ha afegit.

stats