Política 18/11/2014

El PP porta al CAC el gag de Polònia sobre 'El Hundimiento' per "banalització del nazisme"

Enric Millo afirma que "davant d'una actuació com aquesta, és lògic pensar que es puguin demanar responsabilitats a alts càrrecs" tot i que s'esperaran al pronunciament del Consell Audiovisual de Catalunya

L.vicens / N.orriols
2 min
Una imatge del gag del Polònia en què es recrea la pel·lícula 'El Hundimiento' / ARA

BarcelonaEl PP ha anunciat una petició d'informe al Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) perquè "dictamini si TV3 ha complet amb les seves obligacions d'informació pública", en relació a un gag del programa Polònia en què es feia una recreació de la mítica escena de 'El Hundimiento'. La setmana passada, el programa de TV3 va emetre un gag en què Rajoy es reunia amb altres dirigents del partit per valorar la jornada del 9-N. A la pel·lícula, l'escena descriu com Hitler perd els nervis davant dels seus ajudants en ser avisat que l'exèrcit alemany ha perdut algunes batalles.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del PP, Enric Millo, ha assegurat que es tracta de "banalització del nazisme", ja que "compara el màxim dirigent d'una formació política democràtica i membres del seu govern amb Hitler i dirigents nazis". Per això, han "denunciat expressa i contundentment" aquesta escena". Així doncs, de moment han demanat que el CAC es pronunciï en relació a aquest gag. Un cop es publiqui aquest informe, el PP "manifestarà el què", tot i que Millo ja ha avançat que "davant una actuació com aquesta, és lògic pensar que es puguin demanar responsabilitats a alts càrrecs".

Demanen que els altres partits també ho condemnin

Millo ha dit que "és el moment que tots els partits denunciïn el que és una clara i flagrant omissió del necessari compliment de les funcions d'informació pública". "Plantejaments com aquests, que s'aparten de la democràcia, que comparen moviments democràtics amb totalitaris, que són una apologia directa o indirecta a la violència i que fomenten l'odi i el menyspreu són inacceptables, intolerables i indignes d'una TV pública", ha afirmat Millo.

Per això, han demanat a la resta de partits que se sumin a la condemna per banalització del nazisme. "Nosaltres sempre ho hem condemnat i censurat, i ara volem que es rectifiqui i es corregeixi perquè mai més es pugui repetir", ha dit Millo.

"No és comparable" amb les declaracions de Cospedal

Els periodistes han preguntat a Millo per les paraules de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, en què va comparar els 'escraches' amb el nazisme. Al parer de Millo, "no és comparable". Segons ell, "produir un programa amb una TV pública i emetre un capítol en què es compara un govern democràtic amb el règim totalitari de Hitler no és comparable amb cap altra expressió que algú hagi pogut fer". "Intentar comparar això amb l'opinió que hagi pogut expressar algú està fora d'una comparació homologable", ha argumentat.

stats