POLÍTICA
Política 18/10/2011

El PP català i valencià exigeixen a Blanco però no a Rajoy que defensi el corredor mediterrani

Alicia Sánchez Camacho i Antonio Clemente volen un posicionament “clar i contundent” del recorregut mediterrani, però toleren el silenci de Rajoy

Ara
1 min

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, i el secretari general del PP valencià, Antonio Clemente, ha instat aquest dimarts al ministre de Foment, José Blanco, a fer una defensa contundent del corredor mediterrani i defugir ambigüitats. Es dóna el cas, però, que la posició dels populars catalans i valencians topa amb la direcció estatal del PP, que ha promogut el corredor central i ara manté silenci sobre la seva preferència. Clemente ha exigit el posicionament de Blanco pel corredor mediterrani en tractar-se d’una infraestructura "clau" per al futur de l'Estat. A través d'un comunicat, Clemente ha reclamat que la CE inclogui aquest dimecres el Corredor Mediterrani com a prioritari en la revisió de la xarxa central transeuropea de transport i ha remarcat que renunciar a l'eix és "dir no a augmentar les possibilitats de mercat, al desenvolupament i al progrés". Els populars han destacat que el Corredor Mediterrani "suposa obrir una porta a Europa i fer-nos molt més competitius", informa l'ACN.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una línia similar, Sánchez-Camacho ha criticat que el ministre de Foment "vulgui fer una utilització partidista d'una gran infraestructura que és de tots" com és el corredor ferroviari del mediterrani. Per ella, les paraules que demà pugui dir Blanco en l'acte que ha convocat a Barcelona, després que Brusel·les hagi donat a conèixer les infraestructures prioritàries pels pròxims anys, "no tindran cap credibilitat ni fiabilitat", ja que ha acusat el ministre de defensar a França el corredor central i no el del mediterrani.

stats