BILINGÜISME
Política 19/04/2012

El PP proposa a Ciutadans i Convivencia Cívica crear un front comú contra la immersió lingüística

Els populars critiquen que la formació d'Albert Rivera convoqui unilateralment un acte pel bilingüisme aquest dissabte

Ara
1 min
PROTAGONISME ARRAN DE LES DENÚNCIES CONTRA LA IMMERSIÓ
 El president de Convivencia Cívica Catalana, Francisco Caja (dreta), ha guanyat notorietat arran de la sentència favorable del TSJC a les tres famílies que reclamaven ensenyament en castellà, representades per l'advocat de l'entitat (a l'esquerra).

BarcelonaEl PP de Catalunya vol aglutinar forces en favor del bilingüisme i, amb aquest motiu, la diputada popular María José García Cuevas ha anunciat que proposarà la creació d'una coordinadora integrada per partits polítics i associacions que el defensin, entre els quals inclou Ciutadans, Convivencia Cívica, Asociación por la Tolerancia i Ágora Socialista –escindits del PSC–. De moment ja els ha enviat una carta per celebrar una reunió constituent la setmana vinent "per decidir entre tots àmbit, nom, lema i accions per dur a terme des d'aquesta plataforma conjunta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De moment aquestes formacions coincidiran aquest dissabte, 21 d'abril, al teatre Goya de Barcelona per realitzar una "celebració unitària en defensa del bilingüisme a l'escola" organitzada per Ciutadans i a la qual també hi assistiran Joan Carles Girauta, advocat, economista i escriptor, Félix Ovejero, doctor en Ciències Econòmiques de la UB, Arcadi Espada, periodista, o Francesc de Carreras, catedràtic de Dret Constitucional de la UAB, entre d’altres. Tanmateix, la possible plataforma no comença amb bon peu, ja que García Cuevas ha criticat que l'acte d'aquest dissabte "sigui un acte convocat de manera unilateral per part d'un partit polític i no conjuntament per part de tots els partits i les associacions que defensem el bilingüisme".

stats