El PP convida Álvarez de Toledo a plegar

L'exportaveu conservadora ha carregat en els últims dies contra la direcció i ha trencat la disciplina de vot al Congrés

2 min
Cayetana Álvarez de Toledo aquesta setmana al Congrés

MadridTret d'algunes aparicions esporàdiques en alguns mitjans, Cayetana Álvarez de Toledo havia passat a un discret segon pla després de la seva destitució com a portaveu del PP al Congrés, ara fa poc més d'un any, per discrepàncies amb la línia política del partit. Un silenci premeditat durant mesos de qui Pablo Casado va triar com la seva mà dreta a la cambra baixa que ha acabat trencant aquesta setmana. Coincidint amb la publicació del seu llibre Políticament indesitjable, on passa comptes amb el partit, Álvarez de Toledo s'ha passejat aquests últims dies per diferents estudis de ràdio, on s'ha dedicat a carregar durament contra l'actual direcció popular. Malgrat la tensió soterrada entre l'actual diputada i la cúpula del PP, fins ara tots els dirigents populars havien evitat valorar les seves paraules. Aquest dijous, però, el vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Montesinos, l'ha convidat a plegar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Casado fa setmanes que intenta surfejar mediàticament la pugna amb la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso. Però, en comptes d'apagar focs, sembla que se li multipliquen els incendis. Álvarez de Toledo no només ha titllat de "bienqueda" el president del PP i ha acusat el seu número dos, Teodoro García Egea, de fer bullying entre els quadres del partit, sinó que també s'ha posat al costat d'Ayuso i ha acusat la direcció popular de filtrar "material incriminatori" contra la presidenta madrilenya.

Sense entrar directament a rebatre els dards d'Álvarez de Toledo, Montesinos en una entrevista a TVE li ha suggerit fer un "pas enrere" i deixar el seu escó si ja no li "il·lusiona" el projecte de Casado i no està "d'acord amb l'esdevenir polític" del partit. "Imaginis que, per qüestions de la vida, considero que ja no estic il·lusionat amb el projecte polític o que no em trobo a gust en la política, doncs donaria les gràcies per haver-me permès estar en aquest lloc i representar la meva terra, Màlaga", ha exemplificat. Poca estona després, la mateixa Cayetana Álvarez de Toledo li ha contestat que no ho farà. "D'il·lusió també es viu", ha replicat en declaracions a Europa Press.

La indisciplina en la votació sobre el TC

Un dels detonants que van precipitar la destitució de Cayetana Álvarez de Toledo com a portaveu va ser la seva oposició a pactar amb el govern espanyol la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). En aquell moment, la diputada ja va avisar que no preveia deixar l'escó malgrat la seva destitució: "Esbrinaré fins on arriba la llibertat d'un diputat de base". I la va posar a prova la setmana passada, quan precisament va trencar la disciplina de vot del partit per una de les qüestions que la va portar a ser apartada del càrrec de portaveu: va votar en blanc en la votació dels nous candidats per entrar al Tribunal Constitucional, entre els quals hi havia el polèmic magistrat proposat pel PP Enrique Arnaldo. El partit ja ha anunciat que estudiarà si sanciona la diputada, una decisió que Álvarez de Toledo ha dit que acatarà.

stats