LA LEGISLATURA CATALANA
Política 01/05/2022

El PP desapareix de les comissions del Parlament

Amb Roldán de baixa i Fernández convalescent, els populars no han anat a cap reunió en tot l’abril

3 min
El líder del PP al Parlament, Alejandro Fernández, en una imatge recent.

BarcelonaEl PP no ha participat en cap comissió del Parlament en tot el mes d’abril. Els populars s’han absentat de les dinou sessions de les comissions que s’han fet a la cambra en els últims trenta dies. Un balanç funest que té, això sí, lletra petita. Amb només tres diputats i relegats al grup mixt, en condicions normals els conservadors ja no podien assistir a totes les reunions i havien de prioritzar-les, un problema que s’ha agreujat últimament per les intervencions mèdiques a què s’han sotmès Lorena Roldán -de baixa durant tres setmanes- i el líder del partit, Alejandro Fernández, operat del genoll al febrer.

Fonts del partit justifiquen, de fet, que Fernández no hagi assistit a cap comissió aquest mes perquè la seva operació -encara camina amb crosses- n’ha limitat la mobilitat. Els problemes de mobilitat del líder del PP, que sí que ha participat en els plens, no han impedit en canvi que tingués una agenda de partit atapeïda al llarg de l’abril. Així, Fernández va ser al XX Congrés del PP a Sevilla; també ha concedit entrevistes a mitjans; ha participat en reunions de la direcció del PP; va ser a Valladolid a la presa de possessió d’Alfonso Fernández Mañueco com a president de Castella i Lleó; ha participat en una conferència; s’ha reunit amb la nova presidenta de Societat Civil Catalana (SCC), Elda Mata; ha estat en trobades amb afiliats i en la presentació d’un llibre, i va fer declaracions a peu de carrer per Sant Jordi, entre més activitats.

Ha sigut el moment de menys activitat del PP al Parlament -tampoc ha fet més rodes de premsa- des de principis d’any, però la formació ja arrossegava uns mesos difícils. Al març -quan Roldán no estava de baixa- van anar a set comissions d’un total de 46. Cal tenir en compte que fa dos mesos que el PP ha passat a la pràctica de tres a dos diputats, a l’espera de normalitzar la situació de Daniel Serrano com a parlamentari després de la baixa d’Eva Parera, que va plegar el 18 de febrer per fundar el seu propi partit, Valents. L’última comissió on va assistir va ser el 7 de febrer, la d’educació. Aquell mes es van celebrar una trentena de reunions i el PP va ser en quatre, segons es pot comprovar a la web del Parlament.

La baixa de Fernández

Fernández va agafar justament la baixa a finals de febrer: no va assistir al ple del 23 i 24 i no s’hi va reincorporar fins al del 9 i 10 de març. Casualment, en aquesta setmana en què ell estava convalescent hi havia un nou incendi a les files del PP. Daniel Serrano, que va ser suspès de militància després d’un cas de presumpta agressió sexual, i que era el següent a la llista després de Parera, va comunicar a principis de març que, malgrat que prèviament s’havia compromès a no fer-ho, finalment agafaria l’acta però es donaria de baixa del partit. Va quedar la incògnita sobre quin seria el seu paper al Parlament i si aniria per lliure com a diputat no adscrit o bé es coordinaria amb Fernández i Roldán. Finalment, fonts del partit confirmen que actuaran conjuntament, però Serrano encara no ha estat assignat a cap comissió i, per tant, no hi ha anat. Fonts del partit assenyalen que la setmana que ve se assignaran les comissions corresponents a Serrano i esperen, amb la reincorporació de Roldán després de la baixa, poder reprendre l’activitat parlamentària habitual.

stats