Política 20/11/2013

El PP denuncia que el Govern ha ressuscitat els "pressupostos del tripartit"

Mas-Colell acusa l'executiu espanyol de "torpedinar" el corredor mediterrani, que finalment s'ha imposat gràcies al "sentit comú" de la Unió Europea

Roger Mateos / Marc Colomer
2 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PP a Catalunya, Enric Millo, ha denunciat aquest dimecres que el projecte pressupostari de la Generalitat "aparten Catalunya del camí de la recuperació" i suposen un "retrocés" en el temps. "Són els pressupostos del tripartit, els típics que hagués criticat Artur Mas a l'oposició", ha afirmat Millo en defensar l'esmena a la totalitat als comptes presentada pel PP. Segons Millo, els pressupostos presentats pel conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, no només no tenen un perfil social sinó que representen un "retrocés d'una dècada en serveis socials".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu popular ha exhortat el Govern d'Artur Mas a "abandonar el rumb de la col·lisió" amb l'Estat i liquidar el "pacte sobiranista" que manté amb ERC i que "perjudica els catalans". Ha demanat a Mas que trenqui amb els "responsables intel·lectuals" que van portar Catalunya "a la ruïna". A més, ha assegurat que el govern de Mariano Rajoy "compleix amb Catalunya" fins al punt d'evitar "la fallida" de la Generalitat.

Millo s'ha queixat que Catalunya seguirà sent "la comunitat autònoma que més castiga amb impostos els ciutadans" i ha acusat el Govern de mantenir una "trama" d'estructures, empreses públiques i organismes vinculats a la Generalitat que "no són necessaris".

A més, ha criticat els "pressupostos de ficció, irreals", perquè preveuen més de 2.000 milions d'euros per la venda d'actius i privatitzacions. "La solució per quadrar els números és posar Catalunya en venda. Es vendran l'estat abans de construir-lo", s'ha mofat.

En la rèplica, Mas-Colell ha protestat per la "demagògia" de Millo, a qui ha recordat que també el govern espanyol "s'està venent" un ens públic de la importància d'Aena. "Afegiré a la meva llista de reclamacions la porció que ens pertoquiper la venda d'Aena", ha comentat Mas-Colell, per a qui "Espanya està en venda. El conseller ha assegurat que vol que "Espanya i Catalunya vagin bé" però ha posat en dubte que l'executiu de Rajoy afavoreixi els interessos catalans. I ha posat un exemple: "El govern d'Espanya ha fet tot el que ha pogut per torpedinar elcorredor mediterrani". Si el projecte pot tirar endavant és gràcies al "sentit comú d'Europa, que haimposat uns límits a aquest govern espanyol que només es mira elmelic", ha afegit.

stats