POLÍTICA
Política 17/09/2012

El PP veu les declaracions d'Otegi i Urkullu com una mera estratègia electoral

El vicesecretari d'organització popular, Carlos Floriano, parla d'una "escenificació dels independentistes" de cara a les eleccions del 21 d'octubre al País Basc

Ara / Efe
1 min

BarcelonaEl vicesecretari d'organització del PP, Carlos Floriano, considera que les declaracions del president del PNB, Iñigo Urkullu, sobre la independència, així com les del líder de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi demanant perdó a les víctimes d'ETA, només formen part d'una "estratègia electoral". En roda de premsa, Floriano ha assenyalat aquest dilluns que davant les eleccions basques del pròxim 21 d'octubre al País Basc s'està assistint a "una escenificació dels independentistes, que només volen rendibilitat electoral".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Floriano ha assegurat que Otegi intenta que, amb declaracions d'aquest tipus, s'oblidin altres paraules seves anteriors i es distregui l'atenció de l'objectiu essencial: que ETA ha de lliurar les armes i dissoldre's. "Seria bo que no tractessin la gent com a idiotes intentat que oblidem declaracions recents", ha assenyalat abans de reiterar el compromís del PP amb les víctimes del terrorisme i recordar que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, acudirà demà al País Basc a un acte en el seu suport.

Respecte a les paraules d'Urkullu, que ha rebutjat parlar de "secessió" però ha plantejat un "projecte de nou estatus d'autogovern per a Euskadi", Floriano les ha interpretat també com un posat electoral. Per ell, no té sentit que ara s'expressi d'aquesta manera quan a l'agost va apostar clarament per un front independentista.

stats