Política20/06/2017

El PP fa una crida al PSC perquè se sumi a una alternativa "no nacionalista" a Catalunya

El portaveu dels populars al Parlament, Alejandro Fernández, ha criticat la plurinacionalitat que defensen els socialistes

Mireia Esteve

BarcelonaDos dies després del congrés del PSOE que va servir per ratificar Pedro Sánchez com a secretari general dels socialistes espanyols, el PP ha tornat a criticar la definició d'estat plurinacional que fa el PSOE. El portaveu dels populars al Parlament, Alejandro Fernández, ha demanat que "no torni a repetir experiments amb gasosa", com els que va fer el 2010 quan els socialistes van pactar "amb els nacionalistes". Per això, Fernández ha fet una crida perquè els socialistes s'adhereixen a l'alternativa "no nacionalista", que assegura que representen els populars juntament amb Ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La gent haurà d'escollir entre el PSC guanyador de Tarragona i Lleida o el que s'enfonsa quan es barreja amb el separatisme", ha avisat el portaveu popular. De fet, Fernández veu el PSC com una "peça clau" per formar "una alternança a Catalunya" de cara a unes properes eleccions, i en aquest sentit, ha afirmat que els populars treballaran per aconseguir que a Catalunya "hi hagi un govern no nacionalista". Per aconseguir-ho, el PP vol que els socialistes catalans tornin a erigir-se com una "alternativa al nacionalisme, com van fer l'any 1999".

Cargando
No hay anuncios

Les paraules d'Alejandro Fernández se sumen a les que va verbalitzar aquest mateix dilluns el president del PP català, Xavier García Albiol, quan va avisar que la línia que defensa Pedro Sánchez "dona oxigen" al Procés i al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Per això, tornen a instar PSC i Cs a constituir un front comú que serveixi per posar fre al sobiranisme.