Política 29/05/2019

El PP manté els dos regidors a Barcelona després del recompte de resultats

Si els conservadors haguessin quedat fora del consistori, ERC hauria sumat un seient a l'Ajuntament i hauria arribat a la majoria absoluta amb els comuns

Ara
1 min
L’empresari que busca donar la campanada

BarcelonaHan estat tres dies d'incertesa a la seu del PP català, que el 26-M va aconseguir entrar a l'Ajuntament de Barcelona amb dos regidors però amb un estretíssim marge del 5,01% dels vots (la llei marca un mínim de 5% per tenir presència al consistori). Finalment, i després del recompte definitiu dels resultats, que ha tingut lloc avui, els conservadors poden respirar: conserven els dos seients, tal com ha confirmat l'ARA. Tot i haver perdut un total de 147 regidors a tot Catalunya, el PP manté la presència a la capital.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El recompte final de resultats, però, ha allunyat també la majoria absoluta que, si el PP no hagués aconseguit entrar al consistori, hauria obtingut la suma d'ERC i Barcelona en Comú, ja que un dels dos regidors hauria anat a parar als republicans, i l'altre, al PSC.

Els conservadors han assegurat aquest dimecres que la seva prioritat és que no hi hagi un govern d'Ernest Maragall (ERC) a la ciutat, però tampoc accepten una alcaldia d'Ada Colau. Així, han sol·licitat al PSC i els comuns que busquin una alternativa de govern, informa Europa Press.

stats