Política07/05/2014

El PP a Rigau: "No ens convé una consellera temerària i antisistema"

Els populars acusen la consellera de tenir "fòbia" al castellà per defensar la immersió lingüística a l'escola catalana

Sara González

BarcelonaUna vegada més, el PP ha tornat a reivindicar durant la sessió de control dels consellers al Parlament que s'acabi amb el model d'immersió lingüística a l'escola catalana. La diputada popular María José Garía Cuevas ha instat la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, a complir amb la interlocutòria emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè es garanteixi un 25% de castellà a les aules. "No ens convé una consellera temerària i antisistema", ha etzibat la diputada davant la resistència del Govern a cedir en aquesta qüestió.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cuevas ha acusat Rigau de tenir "fòbia" a qualsevol element que apropi els catalans als espanyols i d'estar liderant "l'obstrucció i la insubmissió" al que diu la justícia. "Comença a litigar temeràriament", ha etzibat.

Cargando
No hay anuncios

La consellera, però, ha respost que en tot cas són el PP i també Ciutadans els que utilitzen el debat sobre el bilingüisme com a "excusa perquè no s'aprengui el català" a Catalunya. Ha afegit que això demostra que la "fòbia" és per part dels populars al fet que s'apliqui la LEC, una llei que, segons Rigau, garanteix el domini de les dues llengües.