Política 14/08/2013

Afectats per les preferents i membres de Nuevas Generaciones s'enfronten a les portes de l'Audiència Nacional

La policia ha mantingut separats els dos grups

Agències
2 min

MadridDiversos membres de Nuevas Generaciones i un grup d'afectats per les preferents s'han enfrontat verbalment aquest dimecres als voltants de l'Audiència Nacional, on María Dolores de Cospedal ha acudit per prestar declaració com a testimoni sobre la suposada comptabilitat 'B' del Partit Popular.

Una trentena d'afectats per les preferents de Bankia ha corejat consignes per demanar la dimissió del govern del PP i contra la corrupció a la cantonada del carrer Prim amb el passeig de Recoletos. Al costat d'ells, s'ha reunit un nombre similar de membres de Nuevas Generaciones, algun d'ells amb micròfon en mà, corejant el nom de Cospedal.

Agents de la Policia Nacional han separat els dos grups per mitjà de tanques i les seves consignes han sonat al mateix temps quan la secretària general del PP accedia a l'Audiència Nacional. "Govern dimissió", "Corruptes a la presó", "Això ens passa per un govern fatxa" i "On són, no es veuen, els esbirros del PP", han estat alguns dels cors dels afectats per les preferents. En alguns dels cartells que portaven es podia llegir "Santa Cospedal als seus fidels el do de robar", "Bankia enganya, arbitratge mentida, bescanvi estafa, devolució ja", "Cospedal dimissió" o "On són els meus estalvis? Estafats per les preferents".

Un dels participants en la protesta, Alberto Funes, ha demanat la dimissió del govern de Rajoy per l'incompliment del seu programa electoral, que ha portat a la "ruïna" milers de ciutadans, pel "frau" de les preferents i el trencament de les caixes d'estalvi i per la corrupció, el "súmmum" en una formació política.

Cospedal, ha arribat des de la seu del PP al carrer Gènova amb el seu cotxe oficial, i n'ha sortit al davant de la porta de l'Audiència Nacional, moment en què s'ha girat lleument per mirar les càmeres, amb un rerefons de crits de detractors i partidaris del PP.

stats