Política 03/09/2012

Rajoy defensa davant el PP la gestió del ministre Fernández Díaz en el cas Uribetxeberria

Mayor Oreja ha retret al titular d'Interior la concessió de la llibertat condicional al pres d'ETA malalt de càncer

Efe
1 min

MadridEl president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, ha volgut tancar avui la polèmica dins del seu partit al voltant de la concessió del tercer grau al pres etarra Iosu Uribetxeberria i ha donat suport a l'actuació del ministeri de l'Interior davant les crítiques de l'exministre Jaime Mayor Oreja.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cas de Uribetxeberria ha centrat bona part de la reunió del comitè executiu del PP que ha presidit Rajoy a la seu del partit, una reunió celebrada a porta tancada que ha aprofitat el titular d'Interior, Jorge Fernández Díaz, per explicar els passos fets pel seu departament.

Segons han explicat assistents a la reunió, Fernández Díaz ha protagonitzat una llarga intervenció en què ha explicat amb tot detall la gestió d'Interior, abans i després que el passat 17 d'agost Institucions Penitenciàries concedís el tercer grau a Uribetxeberria, i ha insistit que l'actuació del seu departament ha seguit escrupolosament la llei.

Després de la intervenció de Fernández Díaz ha pres la paraula Jaime Mayor Oreja, que segons fonts de la direcció del partit ha dit que comprèn que el tercer grau a Uribetxeberria es va decidir d'acord amb la llei, tot i que ha afegit que es podia haver pres una altra decisió.

Després ha intervingut el president del PP basc i candidat a lehendakari, Antonio Basagoiti, que ha demanat tancar aquesta polèmica dins del partit i centrar els esforços en la campanya electoral per frenar el projecte independentista que, ha subratllat, defensen Bildu i el PNB, segons les mateixes fonts.

stats