Polèmica

L'expresident socialista de Madrid, Joaquín Leguina, després de fitxar per Ayuso: "Puigdemont és un feixista de merda"

El PP l'ha proposat com a membre de la Cambra de Comptes de Madrid, amb un sou de 100.000 euros anuals

ARA
2 min

BarcelonaJoaquín Leguina, el primer president a la Comunitat de Madrid (1983-1995) i l'únic que han tingut els socialistes, torna a omplir titulars per la seva proximitat amb el PP. Expulsat el 2022 del PSOE per haver demanat el vot per Isabel Díaz Ayuso, ara el grup popular a l'Assemblea de Madrid l'ha proposat com a conseller de la Cambra de Comptes, l'òrgan que fiscalitza les despeses autonòmiques i els membres del qual tenen sous que arriben als 100.000 euros anuals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Leguina, que ha acceptat l'oferta tot i reconèixer que no sap ben bé quina serà la seva feina, ha decidit defensar el seu fitxatge trencant una llança a favor del partit que lidera Alberto Núñez Feijóo i, de retruc, ha atacat Carles Puigdemont, en un moment en què els pactes amb Junts són claus per al PSOE. "El PP va de tot, però no és un partit feixista, en cap cas. Que li preguntin a Puigdemont, que aquest sí que és un feixista de merda", ha afirmat aquest dimarts en declaracions a Cuatro al día.

En la mateixa entrevista, Leguina ha afirmat que no és militant del PP: "No ho he sigut mai ni ho seré", ha dit, però just després ha afegit: "Una altra cosa és que el consideri un partit democràtic de centredreta, perfectament integrable en qualsevol democràcia europea, no la fatxosfera i aquestes coses". Les seves declaracions arriben després que el líder socialista a Madrid, Juan Lobato, expressés "estupor" per la proposta del PP i convidés el seu excompany de partit a "reflexionar" sobre si "val la pena" acceptar el càrrec: "Cadascú escull com vol ser recordat".

A l'altra banda, el portaveu dels conservadors al Congrés, Miguel Tellado, ha ironitzat amb la "sorpresa" que creu que ha provocat el nomenament a Ferraz. "Això el PSOE no ho faria. Pedro Sánchez només ha nomenat amics o socialistes per a tots els càrrecs de l'Estat", ha dit. Tellado ha lloat el "currículum" de Leguina i ha dit que té un perfil "perfectament vàlid" per ocupar un lloc a la Cambra de Comptes. També ha destacat que el fet que sigui socialista "dona més credibilitat a la intenció de la Comunitat de Madrid de màxima transparència". Tot plegat, en ple escàndol per la imputació per frau fiscal de la parella d'Ayuso, Alberto González Amador.

stats