Política 28/04/2018

El president de l'AMI refusa noves eleccions però admet que no és "descartable"

"No tinc clar que tenir un Govern amb la situació de repressió actual porti a l'estabilitat", diu

Ara
2 min
El president de l'AMI refusa noves eleccions però admet que no és "descartable"

BarcelonaEl president de l'AMI i alcalde del Port de la Selva (Alt Empordà), Josep Maria Cervera (PDECat), ha afirmat que no seria desitjable que es repetissin unes eleccions autonòmiques a Catalunya, però ha admès que ara mateix no és "descartable" pel context polític actual. "Una repetició de les eleccions a hores d'ara no la vol ningú, i el món municipal encara menys. No obstant això, no és descartable perquè no depèn d'un sol actor que hi torni a haver eleccions o no", ha explicat en una entrevista a Europa Press.

Cervera ha defensat que el que convé als municipis és estabilitat, i en teoria l'hauria de proporcionar un nou Govern, però considera que aquesta estabilitat no està garantida encara que es formi govern per la situació de "repressió" contra els líders independentistes catalans. "El món municipal el que necessita perquè les coses funcionin és estabilitat. El que no tinc clar és que tenir un Govern amb la situació de repressió que viu el país porti a l'estabilitat", ha sentenciat l'alcalde, al capdavant de l'AMI des del març.

Si hi hagués nous comicis, Cervera ha apostat per veure'ls com una oportunitat: "Nosaltres com a demòcrates el que hem de fer és intentar capgirar-ho i tornar a convertir les eleccions en una nova oportunitat perquè els nostres projectes surtin més reforçats i garantir aquesta estabilitat". Cervera ha assenyalat que l'eventual formació d'un Govern no serà "la panacea" pel que fa a rebaixar la tensió amb l'Estat, i ha recordat que la seva entitat ha tingut més de 400 causes obertes fins i tot abans que s'apliqués l'article 155 de la Constitució.

Ha reivindicat que l'AMI, que aplega 787 municipis partidaris de la independència, ha de "continuar caminant cap a la República no només perquè és necessari per poder fer polítiques millors, sinó per a una cosa molt més bàsica: defensar els drets civils dels ciutadans". A propòsit de si l'independentisme ha d'abordar escenaris de desobediència, Cervera no ho ha descartat, però ha assegurat que el moviment sobiranista no s'ha format com a mecanisme per desobeir de manera contínua i permanent. "Quan es tracta de desobeir lleis injustes jo entenc que és gairebé necessari. Nosaltres el que hem tingut molt clar és que cal desobeir quan realment cal desobeir. Desobeir per desobeir no està en l'ADN ni de l'AMI ni del país", ha reflexionat l'alcalde.

Cervera ha explicat que la seva entitat, juntament amb l'ACM, està mirant d'organitzar un gran acte amb alcaldes, també d'altres parts de l'Estat i d'Europa, per llançar una proposta municipal a favor dels drets civils i mostrar-se en contra dels processos judicials contra els líders del sobiranisme. "No parlem d'independència, el que fem és baixar un esglaó i diem que a hores d'ara el que cal és defensar els drets civils dels nostres ciutadans i els nostres drets polítics", ha conclòs el dirigent sobiranista.

stats