Política 06/01/2019

La presidenta de Taiwan inclou una versió en català i una estelada en un missatge a la Xina

Tsai Ing-wen demana suport internacional per defensar la sobirania de l'illa en una publicació en diversos idiomes a Facebook

Acn
1 min
Captura de la imatge que ha publicat la presidenta de Taiwan amb el missatge traduït al català i una estelada

BarcelonaLa presidenta de Taiwan, Tsai Ing-wen, ha descartat la unificació amb la República Popular de la Xina en una publicació en diversos idiomes a Facebook que inclou una versió en català i una bandera estelada. La presidenta ha demanat suport internacional per defensar la sobirania de l'illa i ha assegurat que Taiwan no acceptarà la solució xinesa d'"un país, dos sistemes". Hores més tard, i en un missatge més extens, Tsai ha promès defensar la democràcia de Taiwan i la seva forma de vida, una afirmació que es produeix en un context de tensió entre els dos països, després de les amenaces del president xinès, Xi Jinping, d'annexionar l'illa per la força.

L'expresident Carles Puigdemont ha agraït el gest a la presidenta de Taiwan a través d'un tuit, en què ha assegurat que dona suport a la seva "lluita per la llibertat i l'autodeterminació".

La República Popular de la Xina reclama la sobirania de Taiwan, que només és reconegut oficialment per una quinzena d'estats del món. D'altres, com l'estat espanyol, no reconeixen Taiwan com a país però hi mantenen relacions extraoficials.

stats