Política 25/11/2020

Compromís també votarà a favor dels pressupostos de Sánchez i Iglesias

La coalició pacta inversions a les línies Xàtiva-Alcoi i Aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández

Ara
1 min
El portaveu de Compromís,Joan Baldoví, durant la seva intervenció al Congrés de Diputats aquest dimecres

ValènciaPedro Sánchez suma un vot més als pressupostos generals de l'Estat per al 2021 i ja en té lligats 180, quatre més que la majoria absoluta del Congrés de Diputats. Compromís ha anunciat aquest dimecres que hi donarà suport: “Després d'anys d'infrainversió i infrafinançament, hem aconseguit que els nous pressupostos siguen una mica més justos amb els valencians i valencianes”, ha dit el portaveu de la coalició valencianista a la cambra baixa, Joan Baldoví.

L'acord inclou que s'augmentin les partides per a la cultura valenciana, en concret per a la Fundació del Palau de les Arts, que passa de 895.000 euros a un milió, i per a l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), que gairebé duplica el pressupost inicial i passa de 261.000 euros a 400.000.

A més, el govern espanyol s'ha compromès a crear dues partides per a connexions ferroviàries, una per millorar la línia de Rodalies Xàtiva-Alcoi, que rebrà tres milions d'euros en els pròxims dos anys, i una altra per construir la línia Aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández, pressupostada en 65 milions d'euros i que s'hauria d'acabar el 2024.

Segons Compromís, aquestes inversions completen les que ja va pactar abans de la presentació de l'esborrany dels comptes: “Aquests pressupostos ja van nàixer millors per a la ciutadania valenciana, ja que les inversions s'acosten per primera vegada en la història al pes demogràfic [10%] del nostre territori. Negociem més recursos per a la dependència i partides tan imprescindibles com l'assumpció del deute il·legítim de la Marina de València, 367 milions, el Corredor Mediterrani o 38 milions per al transport públic metropolità de València”.

stats