Política 31/10/2014

"El 9-N no es pot aturar": la roda de premsa de Mas, en 10 frases

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una crida "perquè el 9-N donem una gran lliçó de democràcia i civisme"

Ara
2 min
El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, en la compareixença de premsa posterior a la impugnació del nou 9-N / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet aquesta tarda una roda de premsa al Palau de la Generalitat per respondre la impugnació del nou 9-N al Tribunal Constitucional, a instàncies del govern central. Aquestes són les 10 frases més destacades de la compareixença de Mas:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Un govern que primer en fa escarni i en fa broma i després ho impugna és un govern que ha creuat la línia del ridícul. Si tan greu era com ara ens diuen, em pregunto: per què no ho van fer aleshores? Q

2. "El govern central està actuant amb abús de poder i de dret. Està utilitzant el TC d'una manera impròpia i maldestre, fent-li fer un paper que no li pertoca, perquè no li pertoca resoldre conflictes polítics que s'han de resoldre des de la política"

3. "Quan el govern critica que el 9-N no tindrà prou garanties, està actuant amb una dosi manifesta d'hipocresia. Qui actua per impedir les garanties democràtiques és el mateix govern espanyol. És com si a un li trenquen una cama però després li diuen: vas coix"

4. "Completarem l'operatiu de cara al procés participatiu per estar plenament preparats, donarem les instruccions als serveis jurídics perquè estudiïn les accions legals contra el govern espanyol per l'abús de poder i per protegir les competències de la Generalitat en matèria de participació ciutadana i em reservo l'opció de convocatòria extraordinària del Pacte Nacional pel Dret a Decidir"

5. "El que el govern espanyol vol aturar no es pot aturar. No estem aplicant el decret suspès pel TC. I no és un referèndum i molt menys encobert. És un procés de participació totalment al descobert"

6. "Pretenen crear confusió i por per desprestigiar el procés polític català. Vull fer una crida general al poble de Catalunya perquè el 9-N donem, tots plegats, una gran lliçó de democràcia i civisme"

7. "No sé si és del tot casual que es gesticuli ara amb el 9-N quan hi ha hagut aldarulls a Madrid sobre processos d'irregularitats que han estat reconeguts. També pot ser que hagin vist que la unitat es recomponia i això els atemoreix"

8. "Estic en condicions de garantir que tot el dispositiu estarà preparat. La voluntat és total. Però no sabem on pot arribar el govern espanyol"

9. "

10.

stats