Societat
Política05/06/2011

El vídeo del debat entre Felip de Borbó i una republicana triomfa a la xarxa

Una càmera de vídeo domèstica capta el diàleg en què una dona demana al príncep un referèndum sobre la monarquia

Redacció

BarcelonaUn vídeo domèstic en què es pot sentir com una dona republicana demana al príncep Felip de Borbó un referèndum sobre la monarquia triomfa a la xarxa. Es troba a YouTube i els comentaris ragen a Twitter. La interlocutora insisteix en què hauria de ser la ciutadania la que decidís si vol o no tenir reis. La dona no desisteix i fins i tot li arriba a proposar a l'hereu de la corona que pot fer dues coses: proposar el referèndum o abdicar.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El príncep sense perdre el somriure respon defensant la Constitució però ràpidament la dona li diu que ella no va votar pas la carta magna. El Príncep decideix prendre-s'ho amb humor i li diu que ell tampoc, perquè tenia 10 anys.

Cargando
No hay anuncios

El qui no s'ho pren ni amb tant humor ni amb tanta filosofia és el president de Navarra, Miguel Sanz (UPN): "La Primera i la Segona República van acabar com el rosari de l'aurora", etziba. La dona comença a perdre la calma i el príncep l'intenta tranquil·litar. La conversa acaba amb la republicana exigint debat i el príncep responent que "es pot parlar de tot, es pot parlar perfectament".

El diàleg es va captar a les portes del Palau de Congressos de Pamplona el passat 31 de maig. El príncep hi va anar per entregar els Premis Prínceps d'Astúries i, a la sortida, es va trobar amb un grup de republicans. L'hereu del tron espanyol va marxar cap al cotxe oficial entre crits de "Viva el príncipe", "Letizia, guapa" i "Viva la República".