Monarquia

La princesa Elionor començarà a l'agost la seva formació militar

El govern espanyol ressalta la importància que la primogènita es prepari per assumir en el futur el comandament suprem de les forces armades

2 min
Felip VI i la princesa Leonor, durant el seu discurs als premis Princesa de Girona

MadridLa princesa Elionor ingressarà a l'agost a l'Acadèmia General de l'Exèrcit de Terra a Saragossa per iniciar la seva formació militar, que s'allargarà durant tres anys i inclourà l'armada i l'exèrcit de l'aire. El govern espanyol ha aprovat avui un reial decret on es regula aquesta formació, que fins ara només estava prevista per a hereus homes i ara s'adapta perquè Leonor pugui assumir en el futur el comandament suprem de les forces armades. "És una magnífica notícia que posa en relleu el normal funcionament de les institucions", ha subratllat la ministra de Defensa, Margarita Robles.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat la ministra, Elionor cursarà dos cursos en el període 2023-24 a Saragossa, on farà primer i segon de l'exèrcit de terra. El curs següent, el 2024-25, el cursarà a l'Escola Naval Militar d'Espanya, ubicada a Marín (Galícia), on farà el tercer curs i també s'embarcarà per fer la volta al món amb el vaixell escola Juan Sebastián Elcano. Finalment, el curs 2025-26 ingressarà a l'Acadèmia General de l'Aire, a San Javier (Múrcia). Després d'aquests tres anys Leonor haurà assolit el grau de tinent en l'exèrcit de terra i de l'aire i el d'alferes a l'armada. "A partir d'aquí anirà ascendint al mateix ritme que la seva promoció, la 25-26, de la qual ella serà la cap, però sense ocupar plaça", ha remarcat Robles. En total, la princesa haurà fet uns estudis que duren cinc anys en només tres.

La Casa del Rei ha demanat que la formació militar de la princesa es faci al més aviat possible, just quan acabi els estudis que ara mateix està cursant a Gal·les. La decisió farà que la princesa posposi l'inici dels estudis universitaris, ja que abans haurà de completar la formació militar. "L'hereva de la Corona té unes funcions constitucionals, i en totes les monarquies parlamentàries es demana que el cap de l'estat tingui formació militar. Després podrà fer els estudis universitaris", ha justificat la ministra. "És el mateix que va fer el rei Felip", ha precisat.

Majoria d'edat

Precisament, la princesa Elionor complirà 18 anys el pròxim 31 d'octubre i segons la Constitució amb la majoria d'edat ha de fer un jurament sobre la carta magna i de fidelitat a la Corona davant de les Corts. Hi havia el dubte si les possibles eleccions generals, previstes per al desembre, podrien fer posposar aquesta cerimònia però la ministra portaveu, Isabel Rodríguez, ha deixat avui clar que l'executiu complirà amb "totes les disposicions constitucionals".

stats