Política 21/08/2018

La primera ministra d'Escòcia accepta la invitació de Torra per visitar Catalunya

Els dos governs estan decidint la data de la que serà la segona visita d'un ministre escocès

Ara
1 min
Quim Torra i Nicola Sturgeon el passat 11 de juliol a Edimburg

BarcelonaEn la seva visita a Escòcia el juliol passat, el president de la Generalitat, Quim Torra, va convidar la primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, a visitar Catalunya. Ara ella ha acceptat la invitació, i en les pròximes setmanes els dos governs es posaran en contacte per decidir la data d'aquesta visita oficial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la trobada oficial que van tenir l'11 de juliol, Torra i Sturgeon van parlar sobre la necessitat d'un referèndum d'autodeterminació de Catalunya, i van posar com a exemple de bones formes el referèndum de l'any 2014 a Escòcia. Aquesta serà la segona visita d'un primer ministre escocès a Catalunya, des que l'any 2008 Alex Salmond va visitar Carod Rovira.

En aquella visita a Edimburg, Torra va aprofitar l'ocasió per veure l'exconsellera d'Educació Clara Ponsatí, en el moment en què la justícia escocesa havia de decidir sobre la seva extradició a Espanya o no. Finalment, el 23 de juliol Ponsatí va quedar en llibertat, després que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena retirés les euroordres de detenció.

stats