Madrid

Isabel Díaz Ayuso, nova presidenta de Tabàrnia

La dirigent popular es reivindica com Isabel la Catòlica

2 min
Ayuso, amb els ambaixadors de Tabàrnia a Madrid

BarcelonaIsabel Díaz Ayuso té des d'aquest dimarts un nou càrrec. La presidenta madrilenya ha estat investida com a "presidenta de Tabàrnia" a la capital espanyola amb la intenció d'unir aquest "regne" amb el de la Comunitat de Madrid –que ha rebatejat amb el nom de "Tabèrnia"–, com va fer Isabel la Catòlica amb els regnes de Castella i Catalunya i l'Aragó. "Una nova Isabel torna a unificar dos regnes: Tabàrnia i Tabèrnia", ha expressat Díaz Ayuso en l'acte sarcàstic de la seva presa de possessió, organitzat per l'Assemblea Nacional de Tabàrnia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta plataforma antiindependentista ha nomenat Ayuso com la seva representant a Madrid per "plantar cara sola" al comunisme, a la intolerància i fins i tot "al foc amic" dins del seu propi partit i per ser qui millor representa "la llibertat" que reclamen els catalans que estan en contra de la independència. També per defensar l'"estil de vida tabarnari", que la presidenta madrilenya va reivindicar irònicament quan el president del CIS, José Félix Tezanos, la va titllar tant a ella com als votants del PP de "tavernaris" en les eleccions del maig del 2021. "Ens encanta prendre alguna cosa amb la nostra gent si el dia surt malament, i si surt bé, doncs també, per celebrar-ho", ha dit la mandatària en l'acte. Per aquest motiu, la presidenta madrilenya ha dit que entoma aquest nou càrrec "com a bona tabarnària" per unir "els tabernesos de Catalunya amb els tabarnaris de Madrid", que tenen, ha dit, "molt en comú".

Tabàrnia és el neologisme triat per aquesta plataforma, que lidera com a "president a l'exili" –viu a Madrid– el director teatral Albert Boadella i que es va impulsar el 2017, per a la zona compresa entre les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona i de la qual reclamen la seva secessió de la Catalunya independentista. A les eleccions del 21-D del 2017, però, els independentistes van aconseguir la majoria a la meitat de les comarques de Tabàrnia i a les últimes al Parlament l'unionisme només es va imposar en sis de les deu comarques i només al Baix Llobregat i al Tarragonès es va imposar amb una certa claredat, cosa que desmunta la tesi de l'unionisme que aquesta zona és al·lèrgica a l'independentisme.

La presidenta madrilenya, que ha recalcat que defensarà la Constitució i el rei com a representant de Tabàrnia, ha dit que a diferència de Catalunya, "a Madrid es compleix la llei" i ha sentenciat que el seu govern es dedica a gestionar "i no a crear problemes i divisions". Ayuso també ha tornat a posar d'exemple de la llibertat que es viu a la seva comunitat el fet que és molt difícil trobar-se un ex, com ja va fer durant la campanya. "Aquí ningú no es trobarà el seu ex, però tampoc amb tractorians amb llaç", en referència als activistes que penjaven llaços grocs per reclamar la llibertat dels presos polítics.

En l'acte, també han estat nomenats "ambaixadors de Tabàrnia a Madrid" Manolo de la Calva i Ramón Arcusa, del Duo Dinámico, el periodista Javier Cárdenas, el cantautor Alejandro Abad i l'actriu Mónica Pont. El colofó de la gala ha estat la presentació del nou himne de Tabàrnia i el lliurament a la presidenta d'una figura de Manolita I de Tabàrnia amb el seu rostre i un gest purament tabernès: una botifarra.

stats