Política 08/03/2013

El PSC de Barcelona arrenca demà el procés per convocar primàries el 2014

Els socialistes aposten per un model "autònom" i pioner a tota Espanya

Efe
1 min

BarcelonaEl PSC començarà demà la primera de les tres convencions del procés per convocar primàries obertes a la ciutadania per l'alcaldia de Barcelona entre maig i octubre de 2014, un sistema pioner a Espanya en el qual s'escollirà el candidat en els comicis municipals que se celebraran l'any següent. Hi podran participar tots els ciutadans que així ho desitgin, "sempre que es comprometin amb uns valors progressistes", ha assegurat el primer secretari de la Federació de Barcelona, Carles Martí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Martí ha subratllat que el procés de primàries de Barcelona serà "autònom" del que seguirà el PSC per elegir candidat a les properes eleccions de la Generalitat de Catalunya, "perquè la dinàmica de la política de Barcelona és pròpia i diferent de la catalana, tot i que això no treu que siguem flexibles i ens adaptem al marc que estableixi el partit".

Des del partit socialista s'està estudiant la possibilitat d'aprofitar la convocatòria d'eleccions europees previstes per a juny de 2014 per convocar les primàries al mateix temps.

stats