Política 31/10/2012

Pere Navarro assegura que Carme Chacón està d'acord a celebrar una consulta "legal"

El candidat assenyala que el PSC, com Chacón, no està a favor de la independència

Acn
2 min
El candidat del PSC, Pere Navarro, visita l'empresa Palau Automotive Manufacturing

Palau-solità i PlegamansEl candidat del PSC a la Generalitat, Pere Navarro, ha explicat que Carme Chacón li "ha garantit que està d'acord amb una consulta legal" en una conversa mantinguda aquest mateix dimecres al matí. Navarro ha assegurat que no està sorprès per les declaracions de Chacón a 'El Mundo', en què es mostrava contrària a la independència de Catalunya. En aquest sentit, el candidat socialista ha recordat que el PSC no està a favor de la independència, sinó que aposta per un model federal. "Carme Chacón comparteix les posicions federals i econòmiques del PSC", ha subratllat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pere Navarro ha assegurat que l'exministra de Defensa està a favor d'una consulta que se celebri sota "la legalitat i l'acord". En aquest sentit, ha indicat que Chacón comparteix les posicions federals i econòmiques del programa electoral del PSC. En l'entrevista publicada aquest dimecres, Chacón afirmava que l'expressió ''dret a decidir'' s'utilitza de manera ''equívoca i tramposa'' per part dels nacionalistes per dir "independència".

Preguntat sobre si hi ha fractures en el si del partit, Navarro ha recordat que el programa electoral es va aprovar "gairebé per unanimitat". Ha indicat que és un "programa valent pel que fa a les nostres posicions federals i econòmiques". Ha afegit que al PSC "es debaten les idees".

Sobre la relació amb el PSOE, ha admès que hi ha punts de discrepància, però ha matisat que estan "disposats a dialogar per arribar a acords". Ha assegurat que el PSOE també està a favor de reformar la Constitució. Navarro creu que la carta magna està "esgotada" i que ha de reflectir "allò que està passant a la societat catalana". Navarro ha fet aquestes valoracions després d'una visita a l'empresa Palau Automotive Manufacturing de Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental).

stats