Política 21/01/2014

El PSC retira tots els càrrecs dins el grup parlamentari als tres diputats crítics

Navarro evita expulsar Geli, Ignasi i Ventura, però els deixa sense responsabilitat a les comissions parlamentàries i, consegüentment, patiran una retallada mensual del seu sou com a diputats

Sara González
1 min
Elena, Geli i Ventura, els tres diputats díscols, aquest dijous al Parlament / EFE

BarcelonaExpulsions no, però sí dures represàlies. La direcció del grup parlamentari del PSC ha decidit retirar cautelarment tots els càrrecs dins el grup dels tres diputats que la setmana passada van trencar la disciplina de vot per donar suport a demanar la consulta al Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest és el segon càstig que el partit aplica als tres díscols després que la comissió de garanties del partit ordenés ahir la suspensió cautelar dels seus càrrecs a la direcció i al consell nacional.

Així doncs, Marina Geli deixa de ser portaveu a les comissions de Salut i Universitats i Recerca, Joan Ignasi Elena de la de Cultura i Núria Ventura perd el seu paper de portaveu a la comissió d'Infància i de secretària de la comissió de Control de l'actuació de la CCMA. Consegüentment patiran una retallada mensual del seu sou com a diputats. Seguiran assistint a les comissions, perquè els diputats tenen obligació d'assistir-hi en aquelles en les quals han estat designats, però sense tenir veu com a representants del PSC.

"Crec que les coses s'han fet com s'havien de fer", ha assegurat en sortir de la reunió el diputat per Tarragona, Xavier Sabaté, un dels dirigents del grup parlamentari que més ha insistit perquè els tres diputats no siguin expulsats. De fet, ell era partidari de l'abstenció en la votació del 16 de gener.

stats