Política 11/04/2014

Daniel Fernández renunciarà al sou però no a l'escó de diputat si se li obre judici oral

"Donar l'opinió sobre un càrrec de confiança no pot ser mai constitutiu d'un delicte de tràfic d'influències", argumenta el diputat del PSC

Ara
1 min
Bustos i Fernández neguen pressions per una contractació

BarcelonaEl diputat i exsecretari d'organització del PSC Daniel Fernández ha anunciat aquest divendres en un comunicat que si s'obre judici oral contra ell renunciarà al seu sou de diputat i demanarà ser "suspès" en els seus drets i deures parlamentaris mentre duri el procés judicial. Amb tot, no renunciaria a l'escó. De fet, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha conclòs aquest divendres que Fernández ha d'anar a judici per tràfic d'influències en una peça derivada del cas Mercuri.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat socialista hauria intervingut, juntament amb l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, en la presumpta contractació fraudulenta de Carmina Llumà com a directora de l'àrea territorial de l'Ajuntament de Montcada i Reixac. Ell, però, va assegurar davant del jutge que només va donar la seva opinió sobre la contractació de Llumà a l'Ajuntament de Montcada a l'alcaldessa perquè ella així l'hi havia demanat i va afegir que en tot moment va pensar que es tractava d'un càrrec de confiança i que desconeixia que hi havia un procés de selecció.

"Després de la instrucció crec, encara amb més convicció, que donar l'opinió –si te la demanen– sobre un càrrec de confiança no pot ser mai constitutiu d'un delicte de tràfic d'influències", argumenta en el seu comunicat, on reitera la seva "innocència" i la seva voluntat de presentar els recursos als quals té dret.

stats