Política 23/01/2013

Montserrat Tura: “Avui és un dia d'una tristesa insuportable per a aquells a qui el projecte socialista ens ha acompanyat tota la vida”

L'exconsellera denuncia al seu compte de Twitter que "mai un primer secretari del PSC havia trencat tants ponts construïts per integrar el pensament progressista i catalanista com Pere Navarro"

2 min
Captura del compte de Twitter de Montserrat Tura

El sentit de la votació dels 20 parlamentaris del PSC en la declaració de sobirania aprovada aquest dimecres al Parlament no només ha causat una tempesta en el si del grup parlamentari, sinó també en el conjunt del socialisme català. Un dels seus membres més populars, l'exconsellera Montserrat Tura, és una de les que han expressat el seu disgust amb el que ha passat a la cambra catalana. En el seu Twitter, Tura ha manifestat que "Avui és un dia d'una tristesa insuportable per a aquells a qui el projecte socialista ens ha acompanyat tota la vida". Amb un to molt crític, l'exconsellera ha assegurat: "En el clam de més llibertat per al poble català, la meva posició no coincidirà mai amb el PP i Ciutadans. El PSC hauria d'haver votat 'sí' a la declaració". Els socialistes han votat aquest dimecres 'no' a la declaració, però el grup s'ha dividit amb cinc rebels: Àngel Ros, Joan Ignasi Elena, Rocío Martínez-Sampere, Marina Geli i Núria Ventura no han participat en la votació per la discrepància amb la cúpula.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tura, que després de molts anys en la primera línia de la vida política del país fa només uns mesos que va tornar a exercir de metgessa, s'ha mostrat molt dura amb el PSC i, de manera concreta, amb el seu actual líder, Pere Navarro. "El PSC en aquests darrers dies posa en evidència que, a més de desorientació ideològica, hi ha un greu problema de cultura política", ha afirmat l'exconsellera, per a qui "era possible que el PSC ajudés a fer entendre als nostres conciutadans que volem la llibertat d'unir-nos o desunir-nos lliurement. Ara ja no!". Per Tura, "si el PSC hagués liderat l'aprofundiment democràtic i la consulta a un poble plural, el nacionalisme conservador no podria ser l'avantguarda del procés". "L'obligació de qui vol ser avantguarda és avançar", afirma.

Montserrat Tura es mostra especialment crítica amb l'actual líder dels socialistes catalans, a qui va disputar la secretaria general del partit. "Mai un primer secretari del PSC havia trencat tants ponts construïts per integrar el pensament progressista i catalanista com Pere Navarro", ha etzibat.

stats