LES FINANCES CATALANES
Política 15/03/2012

El PSC explica que el dèficit fiscal es podria situar en només 791 milions d'euros

Aquesta xifra, facilitada per la conselleria d'Economia, s'obté, segons ha explicat la portaveu econòmica del partit, Rocío Martínez-Sampere, fent un càlcul que no neutralitza els efectes de la crisi

Oriol March
1 min

BarcelonaTres dies després que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, situés el dèficit fiscal de Catalunya en 16.409 milions d'euros -amb dades del 2009 a la mà suposa un 8,4% del PIB-, el PSC assegura que el departament no va donar en el seu moment totes les dades sobre les balances fiscals i que la xifra podria ser menor. "La xifra del conseller està neutralitzada pels efectes de la crisi, però si no es neutralitzen aquests efectes el dèficit fiscal és tan sols de 791 milions d'euros, un 0,4% del PIB", ha explicat aquest matí la portaveu econòmica dels socialistes, Rocío Martínez-Sampere.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat la diputada, la dada no neutralitzada és aquella que es va publicitar més quan el tripartit va fer públiques les balances fiscals l'any 2008. Per als socialistes, segons han explicat des del partit, el 0,4% del PIB de dèficit fiscal que surt de fer servir el càlcul del flux monetari sense compensar els efectes de la crisi és el que és més fidedigne en "termes de comptabilització monetària real". Aquest percentatge es va publicar al web de la conselleria 24 hores més tard que les expliqués Mas-Colell en roda de premsa.

Malgrat tot, els socialistes han volgut denunciar el dèficit fiscal estructural que pateix Catalunya. Una postura, però, que no els fa deixar d'exigir al Govern que faci públiques totes les dades sobre el greuge fiscal, és a dir, tots els resultats que surten dels diferents càlculs que es poden fer sobre aquesta xifra.

stats