Política 17/09/2017

El PSC explota el Mingo, un error de picatge en un cartell del partit contra l'1-O

Converteix l'errata en un personatge, i un actor l'interpreta a la Festa de la Rosa

Marc Toro
2 min
Un actor interpreta el Mingo, el militant socialista contra l'1-O creat a partir d'un error en un cartell del PSC

Gavà"Pobre Mingo". Aquest va ser un dels tuits del diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián aquest dimecres, amb referència a un error de picatge en un cartell del PSC contra l'1-O a l'Hospitalet de Llobregat. Enlloc de dir 'Conmigo que no cuenten', lema de la campanya d'oposició dels socialistes al referèndum, s'hi podia llegir 'Conmingo que no cuenten'. Després que el tuit de Rufián triomfés a les xarxes socials, el partit de Miquel Iceta va decidir agafar-se amb humor l'errata i crear un personatge, el Mingo, militant socialista contrari a la consulta.

Des de llavors, el 'hashtag' #TotsSomMingo i els missatges de suport al suposat militant socialista s'han multiplicat als comptes oficials i dels dirigents del partit, i fins i tot s'ha creat un perfil del personatge a Twitter amb la descripció "Soc en Mingo, una mica sociata però bona gent. En Gabriel Rufián em va fer famós". El PSC ha explotat tant l'errata que s'ha convertit en un símbol de la seva campanya contra el referèndum, i aquest diumenge, a la Festa de la Rosa, un actor ha pujat a l'escenari per interpretar el Mingo.

"Jo també vull dir quatre cosetes. Ara aquests diuen que el que volen fer és votar, però no hi ha cens i les paperetes es fan a casa. Amb el que ens va costar aconseguir el dret a vot i ho volen fer malament. Els independentistes volen enganyar els catalans. Per això li vaig dir a l'Iceta: ja ho pots dir a tothom, 'con Mingo, que no cuenten'. Ni amb mi ni amb els nostres alcaldes i alcaldesses que volen respectar la llei", ha dit el personatge, que ha estat rebut amb crits de "Mingo, Mingo" i els aplaudiments d'Iceta i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

stats