Política 16/06/2014

Elena posa en dubte que Iceta sigui la persona "adequada" per liderar el PSC

El diputat i líder d'Avancem descarta de moment aspirar a liderar el PSC

Acn
2 min
Joan Ignasi Elena / ACN

BarcelonaEl diputat crític i líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, ha descartat per ara presentar candidatura per optar a la primera secretaria del PSC. En una entrevista a 'Els Matins' de TV3, Elena ha assegurat que la seva predisposició a liderar al partit tendeix "més aviat cap al no". Ara bé, ha lamentat haver detectat una "voluntat d'enrocament molt notable" a la cúpula durant el consell nacional d'aquest diumenge que va oficialitzar la renúncia de Pere Navarro al capdavant del PSC. Elena ha dubtat que el dirigent històric Miquel Iceta sigui la persona "adequada" per pilotar la primera secretaria pels anys que acumula a la direcció i per haver definit fins ara el projecte polític del partit. "La predisposició és més aviat cap al no", ha assegurat Elena a TV3, en ser preguntat per la seva intenció d'optar a presentar-se per liderar el partit a l'elecció del 13 de juliol i del congrés extraordinari per a la setmana vinent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, Elena ha lamentat que al consell nacional d'aquest diumenge es detectés "voluntat d'enrocament molt notable" per part de la cúpula, una sensació que vol "contrastar amb dirigents del partit per com ho veuen".

Elena també ha posat en dubte que el president de la Fundació Rafel Campalans i històric dirigent del partit socialista català, Miquel Iceta, sigui qui ha de liderar el partit a partir del congrés extraordinari. "És una persona brillant, ho sap tothom, perquè porta 30 anys a la direcció del partit, però em sembla que en una nova etapa que ha d'iniciar de reconstrucció del socialisme, no sé si una persona que porta tants anys i que ha estat qui ha definit i dibuixat el projecte ideològic i la línia política dels darrers anys del PSC que ens ha portat fins a la situació que estem avui és la persona més adequada".

Les paraules d'Elena arriben després que Iceta fes saber durant la seva intervenció al consell nacional que ell hi és "pel que calgui". Tot plegat, al consell que va acomiadar Pere Navarro com a líder del partit i que va entomar també la renúncia de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, a optar a la primera secretaria del PSC.

La nova comissió gestora, que encapçala l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, es reuneix aquest dilluns per primer cop amb l'objectiu de timonejar i preparar el partit de cara a l'elecció del nou líder i del Congrés a mitjans de juliol.

stats