Política 30/09/2014

Lucena: "Hem de confiar que el PP farà una oferta i Mas un replantejament"

El portaveu del PSC assegura que s'obre una oportunitat pel "diàleg, la negociació i el pacte"

Sara González
1 min

BarcelonaUn cop suspesa la consulta, el PSC considera que s'obre una "finestra d'oportunitats" perquè es "corregeixi el rumb" a través del "diàleg, la negociació i el pacte". El portaveu parlamentari dels socialistes, Maurici Lucena, ha assegurat que cal confiar que les properes setmanes "el PP farà una oferta per resoldre la situació amb Catalunya" perquè entre les seves files es comença a fer "evident" que no es pot respondre sempre apel·lant al compliment de la llei. Però també ha confiat que el president de la Generalitat, Artur Mas, "farà un replantejament" del seu full de ruta per fer la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lucena ha assegurat que els populars són especialment responsables del conflicte territorial pel seu "immobilisme" però que la situació també s'ha vist agreujada per l'actuació del Govern "d'imposar unilateralment" una data i una pregunta per a la consulta. "No hi ha solució que no passi per una consulta als ciutadans, però es faci quan es faci ha de ser a través del diàleg, la negociació i el pacte amb el govern espanyol", ha reiterat.

El portaveu parlamentari del PSC ha assegurat que la campanya institucional pel 9-N s'havia de suspendre tal i com ha fet el Govern, però ha assegurat que aquest no ha de ser un motiu per "abaixar els braços" sinó per "fer les coses d'una altra manera".

stats