Política 07/07/2014

ICV considera que la pregunta d'Iceta per a la consulta és "del passat"

Demana al PSOE que no es supediti al PP en la seva política contra el 9-N

Sara González
1 min

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Josep Vendrell, ha assegurat que la pregunta que ha plantejat el futur líder del PSC, Miquel Iceta, per a la consulta "és del passat" i no recull "les legítimes aspiracions del poble de Catalunya". El dirigent ecosocialista ha argumentat que hauria estat una "bona pregunta" quan es va iniciar el procés per modificar l'Estatut, però no ara que els catalans "han sortit de l'era de l'autonomia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vendrell ha insistit que el debat és sobre el dret a decidir i ha refermat el compromís d'ICV amb la pregunta acordada per a la consulta del 9-N. Ha dit que, en tot cas, si des del PP o el PSOE tenen alguna proposta en ferm a fer ja s'incorporarà en el de debat. També ha demanat a Iceta que "no aplani el cap ni es subordini al PSOE" i sigui capaç de tenir una proposta que lligui "amb el corrent majoritari a Catalunya".

En la mateixa línia, ha demanat al PSOE que trenqui "la gran coalició que té amb el PP" per rebutjar tot el que reivindica Catalunya. "Que tinguin un plantejament autònom. O és que hem de concloure que és Rajoy qui tria la política del PSOE?", ha etzibat Vendrell.

stats