Política 05/06/2013

PSC, PP i ICV demanen que comparegui Gordó per explicar la dimissió de Martorell

ERC es desmarca de moment de la petició de compareixença pel cas Método 3

Roger Mateos
1 min

BarcelonaPSC, PP i ICV-EUiA han sol·licitat aquest dimecres la compareixença al Parlament del conseller de Justícia, Germà Gordó, perquè doni explicacions per la dimissió del director general de Serveis Penitenciaris, Xavier Martorell, arran del cas Método 3. La primera en demanar-ho, en declaracions als passadissos del Parlament, ha estat l'ecosocialista Dolors Camats, però tot seguit s'hi ha sumat el socialista Jaume Collboni, que ha considerat una "bona notícia" la dimissió de Martorell, tot i que "arriba massa tard". Per a Collboni, aquest pas enrere de Martorell demostra que "hi havia alguna cosa més" del que ell mateix havia reconegut en seu parlamentària, quan va negar estar al darrere d'operacions d'espionatge polític.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del PP, Enric Millo ha advertit que la dimissió "no tanca el cas" sinó que dóna "veracitat" a les especulacions sobre espionatge polític a través de l'agència de detectius Método 3. Millo ha demanat a ERC que aquest cop no impedeixi amb el seu vot, al costat de CiU, que comparegui Gordó per donar explicacions.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha qualificat d'"oportuna" la dimissió de Martorell, però ha evitat sumar-se a les peticions de compareixença del conseller de Justícia, perquè abans vol que acudeixin al Parlament d'altres responsables policials o de l'Estat que tenen més informació sobre les presumptes escoltes polítiques a Catalunya.

stats